- Reklama -

Veteráni o finálové dvojici: „Ovečkina nebraňte“

- Reklama -

Fanda NHLCapitals mají velmi dobře nakročeno k tomu, aby poprvé přivezli Stanley Cup do hlavního města USA. V cestě jim stojí letošní senzace Vegas Golden Knights. Jaký dojem udělaly oba týmy na zkušené veterány?
Capitals poté, co ve druhém kole konečně zdolali svoji dlouholetou Nemesis v podobě Crosbyho Tučňáků, hýří sebevědomím. Své o tom ví i James van Riemsdyk, jenž je jako hráč Toronta potkal loni v prvním kole: „Byla to ta nejtěžší série, kterou jsem kdy hrál. Nesmíte jim dát příliš mnoho příležitostí, zbytečně se nechat vylučovat. Klíčem je dobře hospodařit s pukem,“ řekl v pořadu What It Takes James van Riemsdyk, který v dresu Flyers a Maple Leafs odehrál přes 600 zápasů v NHL.



„Přesilovky mají skutečně smrtící. Všechny týmy se snaží především vynulovat Ovečkina, ale ten chlápek má teď 700-800 vstřelených branek? A všechny ze stejného místa. Myslím, že by bylo lepší zaměřit se na to, aby lépe využívali šance, které jim Capitals dovolí,“ přidal neotřelý recept obránce Detroitu Red Wings Trevor Daley.
Eliminovat zbytečná vyloučení, to je ten správný recept i podle kapitána Calgary Marka Giordana. „Přesilovky Capitals jsou prakticky neuhlídatelné. Mají výtečného nahrávače v Bäckströmovi, to je jeden z nejpodceňovanějších hráčů v lize,“ vysekl poklonu třicetiletému centrovi Washingtonu.
Podle vítěze Poháru z roku 2007 s Anaheimem Correyho Perryho vede cesta k vítězství nad Capitals jinudy. „Přes Holtbyho. Rozhodit ho,“ přidal svůj postřeh Perry.

DJ na tréninku
Jakto, že ve městě zasvěcenému hazardu vznikl tak úspěšný hokejový tým? „Byli jsme jedním z prvních týmů, který tam hrál. Naprosto nás odrovnala atmosféra,“ podělil se o své zážitky Daley. „Celé město je přijalo, chodí je v obrovských počtech podporovat i na trénink, při kterém se o zábavu stará DJ. Je to neobvyklý přístup, ale líbí se mi to,“ zhodnotil hokej v ráji kasin James van Riemsdyk.
Narychlo poskládané mužstvo vletělo do soutěže jako uragán. Z týmu „nechtěných“ se přes noc stala senzace, na které si favoriti lámaly zuby. „Jejich nástupy do zápasu jsou šílené,“ popsal styl Rytířů Drew Doughty. „Prvních pět deset minut vás totálně utahají. Mají skvělý herní systém, prakticky všechny čtyři lajny hrají to samé. Jejich hlavní předností je obrana,“ řekl obránce se skromným počtem zubů ve svém úsměvu.



Neskutečně rychlý a fyzický hokej a velká bojovnost, to podle Perryho zdobí Vegas Golden Knights. „Chce to proti nim hrát pořád do těla. Jenže zkuste trefit chlapa, co letí takovou hroznou rychlostí po ledě. Jsou nepříjemným týmem, co na vás neustále tlačí. Zdá se, že mají pořád puk a vy se jen celou dobu snažíte jim ho sebrat, což je strašně vysilující,“ myslí si útočník Anaheimu.
Obrovskou součástí úspěchu Vegas je i motivace. „Je to lidská přirozenost. Hrajete proti týmu, který o vás nestál a snažíte se dokázat, že tím udělali chybu. Navíc Fleury a Engelland jsou výborní vůdci,“ shrnul své poznatky Mark Giordano.
„Ještě jsem nezažil jako hráč NHL, že bych jinému týmu tolik přál vítězství jako Vegas. Především kvůli Fleurymu a tomu všemu, čím si poslední dva roky prošel,“ odpověděl Daley, jenž s Fleurym po boku vyhrál dva Stanley Cupy.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -