- Reklama -

VIDEO: České góly, 17. únor 2017 – Jágr vstřelil 760. gól v NHL

- Reklama -

Jaromír Jágr jako třetí hokejista v historii dosáhl v NHL na metu 760 gólů. Pětačtyřicetiletý útočník Floridy si jubilejní zásah připsal v pátečním utkání na ledě Aanaheimu. Český forvard odehrál v základní části soutěže 1685 utkání. Více branek než Jágr zaznamenali v nejprestižnější hokejové lize světa pouze dva slavní kanadští útočníci Wayne Gretzky (894 branek, 1487 utkání) a Gordie Howe (801 branek, 1767 utkání).
„Dělal takové věci, když jsme byli všichni ještě děti, a stále v tom pokračuje. Pořád je produktivní a hodně našemu týmu pomáhá,“ komentoval Jágrův včerejší počin obránce Floridy Keith Yandle.
Rodák z Hnidous se stal druhým nejstarším hráčem v dějinách National Hockey League, jemuž se podařilo vstřelit rozdílový gól. Po pětačtyřicátých narozeninách se to před ním povedlo jen americkému zadákovi Chrisi Cheliosovi.


Bude vás zajímat:


11. branka Jaromíra Jágra v letošní sezóně NHL

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -