- Reklama -

VIDEO: Craig Smith sám sobě zabránil skórovat

- Reklama -

Když muži v poli vypomáhají vlastnímu brankáři, je to záslužné. Když pomůžou soupeři, je to na pováženou. Když se při tom postaví do cesty kotouči, který plánovali sami umístit do sítě, je to k uzoufání.
V prodloužení včerejšího utkání mezi Montrealem a Nashvillem si takhle zoufal hostující Craig Smith. Po přihrávce Mikea Ribeira před poloodkrytou klec mu stačilo jen máchnout holí, aby skóroval – což útočník Predátorů učinil. Jenže při zpětném pohybu zasáhl puk znovu, čímž zmařil své předchozí snažení.


„Teď to vypadá jako sranda, ale v tu chvíli to sranda nebyla,“ komentoval situaci smutný hrdina okamžiku. Jeho nahrávač Ribeiro k tomu dodal: „Dokud jsem neviděl opakovaný záběr, myslel jsem, že Condon předvedl skvělý zákrok.“
Jak ukazují níže připojené, čtyři roky staré, záběry, Smith je „expertem“ na neproměňování vyložených příležitostí. V úterním zápase s Canadiens si ale napravil reputaci a bod navíc pro svůj tým nakonec získal, když jako jediný ze šesti exekutorů proměnil samostatný nájezd.
„Bylo dobře, že jsem rychle dostal další šanci a mohl to smazat,“ oddechl si po utkání 26letý forvard.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -