- Reklama -

VIDEO: Gáborík se zranil a čeká ho dlouhá pauza

- Reklama -

Fanoušci Los Angeles asi nejsou nadšeni touto zprávou. Slovenský hokejista Marián Gáborík si už možná v letošní sezóně NHL nezahraje. Rodáka z Trenčína čeká kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla dlouhá pauza a bude mít tedy problémy, aby stihl závěr základní části soutěže.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Činovníci kalifornského klubu umístili Gáboríka na listinu zraněných hráčů se zpětnou platností od 13. února. Podle prohlášení trenéra Darryla Suttera bude čtyřiatřicetiletý útočník na dlouhou dobu mimo hru.
„Určitě se jedná o zranění dlouhodobého charakteru,“ uvedl Sutter. „Marián je důležitý hráč. Doufáme, že se stihne dát do pořádku na play off,“ dodal sedmapadesátiletý rodák z Vikingu.
Marián Gáborík se zranil v první třetině pátečního utkání proti New Yorku Rangers. Osudným se mu stal střet koleno na koleno s domácím centrem Dominicem Moorem, po kterém forvard Jezdců okamžitě zamířil na střídačku, přičemž na levou nohu už nemohl pořádně došlápnout.
Pro Krále je to velká ztráta. Po nepříliš vydařeném úvodu sezóny se totiž v poslední době dostával do obvyklé formy. V letošní sezóně National Hockey League odehrál Gáborík 54 utkání, ve kterých zaznamenal 22 bodů za 12 branek a 10 přihrávek.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -