- Reklama -

VIDEO: Hledejte rozdíl…, zákroky Lucice a Crosbyho. Funguje v NHL dvojí metr?

- Reklama -

Počínání Sidneyho Crosbyho v posledních zápasech budí emoce. Nejnověji útočník Penguins rozzuřil fanoušky svou sekyrou, kterou počastoval obránce Sens Marca Methota. Na video, které zachycuje nepříjemné důsledky Crosbyho faulu, se můžete podívat ZDE. Kanadská hvězda nebyla za svůj přečin proti pravidlům potrestána a zákonitě se proto mezi příznivci NHL rojí otázky, zda nepoužívá liga dvojí metr.
Majitel Senators Eugene Melnyk v rozhovoru pro rozhlasovou stanici TSN 1200 naznačil, že ano.
„Všichni víme, co je zač. Je to především neuvěřitelný ufňukánek,“ pustil se Melnyk bez servítek do miláčka kanadského publika. „Nezajímá mě, jakou pozici máš v lize, je mi jedno, že jsi hráčem číslo jedna. Za tohle svinstvo bys měl být dlouho mimo hru.“
Crosbyho likvidační sekyra navíc přišla jen dva dny poté, co zasáhl holí do rozkroku forvarda Sabres Ryana O’Reillyho. Ani v tomto případě ale nebyl kapitán Tučňáků penalizován a netečnou zůstala i disciplinární komise. Za podobný přestupek byl přitom před třemi lety potrestán Milan Lucic tučnou pokutou.
Co vězí za těmito naprosto odlišnými přístupy? Napište nám svůj názor do komentářů.

19. duben 2014

Bostonský forvard Milan Lucic dostal od disciplinární komise NHL pokutu ve výši 5000 dolarů za úder hokejkou do rozkroku obránce Detroitu Dannyho DeKeysera.

21. březen 2017

Zásah holí kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho do rozkroku útočníka Buffala Ryana O’Reillyho nechali činovníci soutěže bez dodatečného trestu.

Autoři příspěvku: Martin Hrubý, Daniel Reichel

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -