- Reklama -

VIDEO: Hossa zaznamenal v NHL šestistou asistenci

- Reklama -

Marián Hossa se stal třetím hokejistou narozeným na Slovensku, který v National Hockey League nasbíral minimálně 600 přihrávek. Povedlo se mu to v úterním duelu na ledě Colorada Avalanche, ve kterém pomohl třemi asistencí k výhře Chicaga 6:4.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmatřicetiletý rodák ze Staré Ľubovni odehrál v základní části soutěže za Ottawu, Atlantu, Pittsburgh, Detroit a Blackhawks celkem 1277 utkání, na kontě má momentálně 602 přihrávek. Z jeho krajanů to v minulosti dokázali už jen Stan Mikita (926 přihrávek, 1394 zápasů) a Peter Šťastný (789 přihrávek, 977 zápasů).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Z dosaženého milníku kariéry se Hossa po zápase těšil společně se svým otcem Františkem, bývalým trenérem slovenské hokejové reprezentace.



Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -