- Reklama -

VIDEO: Jágr oslavil 44. narozeniny výhrou nad Pens. Od Panterů dostal krásný dort

- Reklama -

Forvard Floridy Jaromír Jágr oslavil v pondělí 44. narozeniny! Nestárnoucí hvězda českého hokeje dostala od Panterů nádherný dort, ale smlsnout si chtěla hlavně na týmu Pittsburghu, v jehož dresu před šestadvaceti lety odstartovala svoji kariéru v National Hockey League.
Duel Floridy s Pittsburghem brankové hody nepřinesl. Během 65 minut se na každé straně zatřepetala síť pouze jednou, vítěze určil v páté sérii nájezdů forvard Panthers Jussi Jokinen. Jágr odehrál třicet střídání, na ledě strávil 20 minut a 42 sekund. Připsal si jednu střelu na branku, jeden hit a jeden záporný bod v přítomnosti na ledě při inkasované brance.


Ve vyšším věku, než má teď Jágr, působilo v nejlepší hokejové soutěži světa pouze devět hráčů. Útočník Gordie Howe (52 let, 11 dnů), obránce Chris Chelios (48 let, 71 dnů), brankáři Maurice Roberts (45 let, 345 dnů), Johnny Bower (45 let, 32 dnů), Gump Worsley (44 let, 323 dnů), Lester Patrick (44 let, 100 dnů), zadák Doug Harvey (44 let, 100 dnů), gólman Jacques Plante (44 let, 78 dnů) a bek Tim Horton (44 let, 39 dnů).
Jágr odešel do NHL v 18 letech. S Pittsburghem vyhrál dvakrát Stanley Cup (1991, 1992), postupně hrál i ve Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadephii, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridě. Olympijský šampion z Nagana (1998) a dvojnásobný mistr světa (2005, 2010) dnes patří k největším legendám v historii NHL i světového hokeje a stále dokazuje, že i po čtyřicítce mohou být někteří hráči lídry svých mužstev.
Foto: Sarah.P

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -