- Reklama -

VIDEO: Jágr vs Crosby, na ledě žádní kamarádi

- Reklama -

Před deseti lety se spolu poprvé potkali v NHL. Tehdy třiatřicetiletý Jaromír Jágr coby jedna z největších hvězd soutěže a o patnáct let mladší Sidney Crosby, který se chystal na svou premiérovou profesionální sezónu v dresu Pittsburghu.
Od té doby si oba navzájem vyměnili již spoustu komplimentů, naposledy tak učinil centr Penguins před úterním vzájemným soubojem s Floridou, za kterou Jágr od konce letošního února nastupuje.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Už jsem to několikrát opakoval. Je opravdu ojedinělé, co na ledě stále ve svém věku předvádí,“ chválil Crosby českého veterána v rozhovoru pro nhl.com po včerejším dopoledním tréninku Penguins. „Zaslouží si velký kredit. Určitě ho to stojí hodně úsilí, aby se udržel tam, kde je. Nejen, že hraje skvěle, ale neustále dokáže být produktivní,“ dodal.
Klání dvou týmů z Východní konference i jejich největších osobností v CONSOL Energy Center nakonec vyhráli domácí Tučňáci a jejich kapitán. Pod vítězství 3:2 v prodloužení se Crosby podepsal jedním gólem a dvěma asistencemi.
Olympijský vítěz z Vancouveru a Soči nejdříve vstřelil úvodní branku a v dalším průběhu hry pomohl připravit střeleckou pozici pro amerického útočníka Phila Kessela a ruského centra Jevgenije Malkina. Jágr se do statistik nezapsal. Patřil sice k nejpilnějším střelcům Panthers, ale neujal se ani jeden z jeho tří pokusů.
Není žádným tajemstvím, že souboje Jágr versus Crosby bývají hodně prestižní. Předzápasové „kamarádíčkování“ jde nakonec stranou a oba borci si na ledě nic nedarují. A po včerejšku rivalita mezi Jaromírem Jágrem a Sidneym Crosbym zase o něco vzrostla.
https://twitter.com/myregularface/status/656612402704850944
Nikomu z přítomných diváků určitě neušla situace, kterou v následujících hodinách budou promítat televize donekonečna. Crosby u hrazení najel do Jágra a vzápětí ho krosčekem do zad srazil na led. Při přerušené hře si pak naštvaný Jágr vyměnil s Crosbym několik peprných slov. Ale nebylo mu to nic platné.
Po utkání musel Jágr sportovně uznat, že kanadská hokejová modla zvládla včerejší duel daleko lépe. Sidney Crosby konečně přerušil sérii pěti zápasů, v nichž vyšel střelecky i bodově zcela naprázdno. Vyhlásili ho druhou hvězdou večera a ze všech stran se na něj hrnuly zase jenom pochvaly.
„Myslím, že jsme si v průběhu zápasu vytvořili několik kvalitních šancí. Mohl jsem skórovat víckrát, ale je to příjemný pocit dát první branku. Mám snad už na čem stavět,“ řekl Crosby.
První branka Sidneyho Crosbyho v letošní sezóně

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -