- Reklama -

VIDEO: Jednička draftu, výměna Seguina za Kessela

- Reklama -

Potřetí v historii se jednotlivé sestavy pro Utkání hvězd NHL volily na základě draftu a rozhodnutí předem určených kapitánů (letos poprvé jim v tom pomáhali i jejich asistenti). Útočník Columbusu, Nick Foligno, před draftem sliboval, že se pokusí získat spoluhráče z Blue Jackets Ryana Johansena. Ve svém snažení uspěl a učinil z dvaadvacetiletého centra první volbu nočního 2015 NHL All-Star Fantasy Draft.

Jednička draftu Utkání hvězd: Ryan Johansen


Forvard Chicaga Jonathan Toews pak vyslovil jméno nejproduktivnějšího hráče Toronta v dosavadním průběhu sezóny – Phila Kessela, kterého později přenechal soupeři výměnou za Tylera Seguina z Dallasu. Bylo to vůbec poprvé, co při draftu All-Star Game k něčemu takovému došlo.

První volba Jonathana Toewse: Phil Kessel


Jednalo se o hodně symbolický trejd. V září 2009 vyměnili zástupci Bostonu Kessela do Toronta za právo volby v prvních kolech draftu v letech 2010 a 2011 a volbu v druhém kole v roce 2010. Jednu z těchto voleb využili Maple Leafs k získání Tylera Seguina.

Výměna Tylera Seguina za Phila Kessela

- Reklama -

Poslední vybráni hráči: Ryan Nugent-Hopkins a Filip Forsberg

Posledními draftovaným hráči byli Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton) a Filip Forsberg (Nashville). Být poslední v draftu hokejistů vybraných do Utkání hvězd má i své výhody, oba útočníci si odvezou nové auto Honda Accord.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -