- Reklama -

VIDEO: Lehner sáhl Plekancovi do úsměvu. Na bitku brankářů nedošlo

- Reklama -

Robin Lehner z Buffala patří k brankářům, kteří pro ránu nejdou daleko. Dokázal to před měsícem, když se v zápase s Columbusem v roli Zorra mstitele pustil do Boonea Jennera, známá je i jeho bitka s Riku Heleniusem v AHL z podzimu 2012 (viz níže přiložené video). Své pověsti dostál také ve včerejším utkání s Montrealem, ačkoliv tentokrát vystupoval spíše jako záporný hrdina.
Když v závěru druhé třetiny zasáhl proti střele Tomáše Plekance, nikdo z dojíždějících protivníků se ho ani nedotkl. Přesto si Lehner v následné strkanici neodpustil, aby českému útočníkovi nedal „přičichnout“ ke své lapačce. A když se doutnající hranice rozhořela, pokusil se ze shluku hráčů u své pravé tyče vytáhnout k bitce Michaela McCarrona.
To nenechalo klidným maskovaného muže na druhé straně. Ben Scrivens přes celé kluziště Švédovi naznačoval, ať si to tedy přijede rozdat s ním, ale Lehner jen kroutil hlavou. K souboji brankářů tak došlo jen prostřednictvím novinářských mikrofonů a zápisníků.

„On je tak trochu psychopat, ale jinak dobrý kluk,“ nasadil smířlivý tón Scrivens. „Je to velkej chlap, takže jsem měl trochu štěstí, že k ničemu nedošlo, ale kdyby mě kluci potřebovali, šel bych do toho.“
Scrivensovy míry jsou podle oficiálních záznamů NHL 188 cm a 82 kg. Lehner má o deset centimetrů a dvacet sedm kilogramů více.
Lehner ovšem nabízenou ruku nepřijal. „Pokud se se mnou bude chtít v příští sezóně poprat, jsem připraven,“ vzkázal Scrivensovi.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -