- Reklama -

VIDEO: Marco Scandella knokautoval brankáře NY Rangers

- Reklama -

Antti Raanta nebude na čtvrteční utkání v Minnesotě vzpomínat v dobrém. Gólman New Yorku Rangers v něm odehrál jen 13 minut a 49 sekund. Důvodem jeho absence v následující hře bylo zranění hlavy. Strážce hostující svatyně totiž trefila do masky prudká střela obránce Wild Marca Scandelly vyslaná z pravého kruhu.
Otřesený Raanta se po zásahu skácel k ledu. O chvíli později vstal a za doprovodu lékaře zamířil do šatny, odkud se už nevrátil. V brankovišti Jezdců ho nahradil Henrik Lundqvist. Jak je Raantovo zranění vážné a co se mu přesně stalo, klub bezprostředně po utkání neoznámil. Je ale zřejmé, že to asi nebude úplně dobré, když se nevrátil do hry.
„Raanta utrpěl zranění hlavy, ale více budeme vědět až zítra,“ uvedl po zápase trenér NY Rangers Alain Vigneault v rozhovoru pro klubový web. „Musíme stanovit brankáře pro zítřejší zápas s Winnipegem Jets. Cestou na letiště budu mluvit s generálním manažerem Jeffem Gortonem a vyřešíme to,“ dodal.
Šestadvacetiletý Fin odchytal v letošní sezóně prozatím deset zápasů s úspěšností zákroků 91.9 procenta a průměrem 2.1 gólu na zápas. Do statistik si zapsal čtyři výhry a jedno čisté konto.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -