- Reklama -

VIDEO: Na Kanadu s Mrázkem v bráně. Můžeme porazit kohokoliv, říká hvězda Detroitu

- Reklama -

Česká hokejová reprezentace odstartuje své účinkování na mistrovství světa soubojem proti obhájci titulu Kanadě. Reprezentační kouč Josef Jandač oznámil složení jednotlivých formací i jméno prvního gólmana. Proti vyslancům země javorového listu se do brány postaví opora Detroitu Petr Mrázek.


PŘEHLEDNĚ: Nominace všech 16 týmů na MS 2017


„V Budějovicích jsme si dokázali, že když budeme dobrá parta, můžeme porazit kohokoliv,“ řekl Mrázek při čtvrtečním rozhovoru s novináři.


Sestava ČR pro zápas s Kanadou (5.5., 20:15, ČT Sport):
Mrázek
Gudas, Šimek – Kempný, Kundrátek – Krejčík, Jeřábek – Rutta
Radil, Kovář, Voráček – Pastrňák, Plekanec, Červenka – Řepík, Vrána, Birner – Horák, Hanzl, Zohorna

- Reklama -

Jasno je také o útočných formacích. Lídrem té první bude Jakub Voráček, kterého doplní Jan Kovář a Lukáš Radil. Do druhé lajny Jandač zařadil Davida Patrňáka s Tomášem Plekancem a Romanem Červenkou.
Zamíchat sestavou pro další klání může ještě případné angažování bostonského forvarda Davida Krejčího. Generální manažer týmu Martin Ručinský je s ním v každodenním kontaktu.

První trénink Čechů v pařížské hale Bercy pohledem komentátora ČT Roberta Záruby:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -