- Reklama -

VIDEO: Nastartoval Auston Matthews Američany za postupem do semifinále gólem z ofsajdu?

- Reklama -

Po první třetině čtvrtfinálového utkání na MS v Rusku vedli Češi nad USA 1:0. Vítěze základní skupiny A poslal do vedení Tomáš Zohorna, jenž proměnil trestné střílení. Američané dokázali vyrovnat v úvodu druhé dvacetiminutovky, kdy se trefil Auston Matthews.
Osmnáctiletý útočník převzal na modré čáře přihrávku Franka Vatrana, natlačil se přes obránce Šimka až před české brankoviště, kde si položil gólmana Dominika Furcha a bekhendem poslal puk mezi betony odchovance pražské Slávie.


Byla to krásná  akce, o které se bude ještě dlouho diskutovat. Gól žhavého kanididáta na letošní jedničku draftu NHL rozhodčí uznali i přesto, že mu podle názoru komentátorů české televize Roberta Záruby a Martina Hostáka předcházelo postavení mimo hru. Matthews údajně přejel modrou čáru o pár centimetrů dříve než puk.

VIDEO: Podívejte se na branky Austona Matthewse v utkání, ve kterém hokejisté USA porazili Českou republiku 2:1 po samostatných nájezdech


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -