- Reklama -

"No goal!" Sérií mezi Capitals a Penguins hýbe kontroverzní verdikt

- Reklama -

Letošní boje o Stanley Cup se potýkají s první výraznější kontroverzí. Vlnu nevole fanoušků i některých zámořských žurnalistů vyvolalo rozhodnutí neuznat gól Patrica Hörnqvista ve druhém duelu série Pittsburghu s Washingtonem.
Penguins ztráceli v zápase už 0:3, ale po brance Krise Letanga nabrali na obrátkách a jejich tlak vyústil ve zmíněný Hörnqvistův zásah. Brankáři Bradenu Holtbymu však pomohl verdikt z torontského „war roomu“, kde se přehrávají sporné situace. Podle videosudích puk nepřešel prokazatelně přes čáru.


Bližší pohled a zvětšení jednoho ze záběrů přesto naznačují, že touš skončil v brance. Podle NHL je nicméně tento důkaz nedostačující.


„Po prozkoumání videa se zjistilo, že neexistuje žádný průkazný záběr, který by ukazoval celý puk za washingtonskou brankovou čarou,“ přispěchala liga s rychlým ospravedlněním verdiktu.
„Byl jsem na 100 procent přesvědčený, že se jedná o gól..tak jsme to viděli,“ řekl po utkání kouč Tučňáků Mike Sullivan.
A podobně to vidí i Sidney Crosby, který se v inkriminované chvíli nacházel na ledě. „Nevím, pod jakým úhlem se na to dívali, ale z toho mého to vypadalo na jasný gól,“ sdělil reportérům zklamaný kapitán.
Pittsburgh po rozhodnutí i nadále ztrácel dva góly a souboj nakonec prohrál 1:4.
Za vyrovnaného stavu 1-1 se nyní série přesouvá do Pensylvánie.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -