- Reklama -

Video: Penguins slavili v ulicích města

- Reklama -

Odhadem až 400 tisíc fanoušků se před středečním polednem shromáždilo podél ulic Grant Street a Boulevard of the Allies v Pittsburghu, aby byli svědky triumfální jízdy místních hokejistů na počest vítězství ve Stanleyově poháru. Penguins, kteří se stali členy NHL při expanzi v roce 1967, získali mistrovský titul počtvrté ve svých dějinách – k navazujícím triumfům z let 1991 a 1992 přidali další před sedmi roky.
Mnozí z těch, kteří dnes skandovali jména svých oblíbenců, u toho byli už tenkrát; někteří v poměrně mladém věku. „Prostě jsem chtěl vidět, jak Penguins přivezli Lorda Stanleyho nazpět,“ svěřil se novinářům osmnáctiletý Zachary Sheler. Na místo dorazil ze šedesát mil vzdáleného Johnstownu už ve tři hodiny ráno po odpolední směně, aby si zabral co nejlepší místo.
Byli i tací, kteří kempovali v ulicích od půlnoci, přestože spanilá jízda Tučňáků odstarovala až krátce před polednem. Nejen jim patřila slova uznání z úst trenéra Mikea Sullivana, který se mužstva ujal v prosinci po propuštěném jmenovci Johnstonovi.
„Zjistil jsem tu jednu věc: Pittsburgh je bláznivé sportovní město,“ říká.
Když se postavil na lavičku, patřila Penguins devátá příčka ve Východní konferenci. V NHL se však už dobře ví, že důležité je být na konci základní části mezi šestnáctkou šťastných a poté už se může stát cokoliv.
„Byly chvíle, kdy jsme byli pomalí, ale ve finiši jsme byli rychlí,“ shrnul mistrovskou sezónu 2015-16 generální manažer Pittsburghu Jim Rutherford.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -