- Reklama -

VIDEO: Po tvrdém hitu soupeře odvezli Burmistrova na nosítkách

- Reklama -

Hodně nepříjemnou chvilku prožil útočník Arizony Alexander Burmistrov v úvodu druhé třetiny úterního zápasu NHL v bostonské TD Garden. Poté co v čase 23:49 přebíral před vlastní modrou čárou přihrávku od zadáka Jakoba Chychruna, podíval se na kotouč a nevšiml si přijíždějícího soupeře. Obránce Bruins Colin Miller nic netušícího Burmistrov nekompromisně poslal k zemi.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pohled to nebyl vůbec hezký. Ruský hokejista zůstal nehybně ležet a z ledu ho odvezli na nosítkách. Ještě během zápasu, ve kterém domácí i s přispěním českých útočníků Davida Krejčího a Davida Pastrňáka (oba 0+1) porazili Coyotes 4:1, putoval pětadvacetiletý rodák z Kazaně do nemocnice. Všechna vyšetření naštěstí vyloučila vážná zranění a Burmistrov se po propuštění z nemocnice stihl připojit k týmu ještě před odletem do Buffala.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Alexander byl v nebezpečné pozici, ´Burmy´ měl sklopenou hlavu, ale byl to prostě hokejový bodyček. Nikdy nevidíte rádi, když hráč leží na ledě, ale nemyslím si, že to byl zákrok s úmyslem někoho zranit,“ uvedl po zápase kouč Coyotes Dave Tippett. Miller dstal pět minut za napadení plus trest do konce zápasu.


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -