- Reklama -

VIDEO: První hattrick Antoinea Roussela v NHL

- Reklama -

Útočník Dallasu Antoine Roussel skvěle odehrál svůj 336. zápas v základní části National Hockey League. K výhře Stars 4:3 v prodloužení nad Tampou Bay přispěl hattrickem, který byl pro něho vůbec prvním v nejslavnější hokejové lize na světě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejprve v první třetině zajistil domácímu týmu návrat do zápasu – rodák z Roubaix umazal dvoubrankové manko Stars z 0:2 na 2:2. Svůj velký večer pak sedmadvacetiletý forvard dovršil trefou na 3:3 v úvodu třetí části.
„Antoine byl v správném čase na správném místě. Vždy tvrdě pracuje, chodí před brankoviště soupeře a byl za to odměněný,“ uvedl na adresu svého spoluhráče Tyler Seguin. „Bylo to úžasné a byla zábava ho sledovat. Všechna dřina se mu vyplatila,“ dodal.
Antoine Roussel se stal teprve druhým hráčem narozeným ve Francii, jemuž se podařilo vstřelil minimálně tři branky v jednom utkání NHL. Před ním to dokázal pouze Paul MacLean 24. března 1990 proti Los Angeles. Bývalý forvard St. Louis, Winnipegu a St. Louis se narodil v Grostenquinu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -