- Reklama -

VIDEO: První hattrick Sebastiana Ahoa v NHL

- Reklama -

Hokejisté Caroliny zvítězili v úterním utkání nad Philadelphií 5:1 a přerušili sérii pěti porážek. Hlavním strůjcem úspěchu domácího týmu byl Sebastian Aho, který zaznamenal čtyři kanadské body (3+1) a byl vyhlášen první hvězdou utkání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Finský útočník se stal ve věku 19 let a 189 dní nejmladším hráčem v klubové historii Hurricanes, jenž vsítil hattrick. Povedlo se mu to v jeho první sezóně v National Hockey League. Z nováčků Caroliny to naposledy dokázal Erik Cole 21. prosince 2001 v duelu proti Atlantě Thrashers.
„Když vstřelíte jednu branku, získáte větší sebevědomí a další góly se pak dávají lehčeji,“ uvedl po vydařené představení Aho, který je s patnácti góly třetím nejlepším kanonýrem mezi ligovými zelenáči. „Byl to vydařený zápas s výbornou atmosférou. Každý dvoubodový zisk je hodně důležitý,“ doplnil.


Rodáka z Raumy draftovali zástupci Hurikánů ve druhém kole v roce 2015 (35. celkově). V dosavadním průběhu letošní sezóny odehrál 49 utkání, ve kterých nasbíral 30 bodů.
„Aho je kvalitní hráč,“ pochválil svého svěřence kouč Canes Bill Peters. „Zaslouží si uznání za to, že se v tak útlém věku přizpůsobil hře v NHL a životu v Severní Americe. Je to chytrý a konkurenceschopný hokejista.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -