- Reklama -

VIDEO: Quickův "superzákrok" budí kontroverzi

- Reklama -

Vynikající gólman by se měl čas od času blýsknout zásahem, kterým podrží své mužstvo před bodovou ztrátou. A přesně tohle se v neděli podařilo Jonathanu Quickovi v zápase mezi Los Angeles a Edmontonem. Kritici ale namítají: Quick tým nepodržel, selhali rozhodčí.
Pět sekund před koncem utkání se za stavu 3:2 pro Kings dostal puk na hůl útočníka Oilers Connora McDavida, který měl před sebou odkrytou bránu. Kotouč však nakonec neskončil v síti, nýbrž v lapačce losangeleského gólmana, jenž se zaskvěl briskní reakcí.
Z jednoho záběru je možné vidět, že puk mohl přejít celým objemem za brankovou čáru. Rozhodčí přesto rozpažil a nepřesvědčil jej ani přezkum situace na videu. Z výhry se tak nakonec radoval kalifornský celek.
Videorozbor Quickova zákroku:

Rozporovat verdikt arbitra se rozhodl mj. také hokejový redaktor Pete Blackburn, který přesně zachytil sporný moment. Protažení vítězné série Kings na pět zápasů tak doprovází značné kontroverze.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -