- Reklama -

VIDEO: Rozsíval udeřil Tarasenka loktem do hlavy

- Reklama -

Ve středečním utkání NHL porazilo Chicago na svém ledě St. Louis 4:1. Blackhawks rozhodli zápas třemi góly v úvodních šesti minutách třetí třetiny, jimiž zlomili nerozhodný stav 1:1. V závěru duelu již prakticky nebylo o co hrát, pozvolna usínající publikum v United Center ale probral k životu incident, který odstartoval zákrok Michala Rozsívala (na snímku) na Vladimíra Tarasenka.
Pouhých 94 sekund před koncem základní hrací doby vyvážel Tarasenko puk z obranného pásma Blues a v blízkosti modré čáry jej poslal podél mantinelu do bezpečí. Vzápětí schytal úder loktem do obličeje od obránce Blackhawks Michala Rozsívala, kterého kotouč v té chvíli absolutně nezajímal.
Rozsívalovo počínaní nenechalo chladným zadáka St. Louis Barreta Jackmana, jenž se vydal drzému soupeři domluvit. Mezi oba hráče se brzy po incidentu postavil forvard Chicaga Daniel Carcillo, takže k větší fyzické konfrontaci nakonec nedošlo. Nicméně oba „zainteresovaní“ (Rozsíval a Jackman) si ještě neodpustili vyměnit pár peprných slov.
Rozsívalovu nedovolenou hru loktem ocenili rozhodčí pouze dvouminutový trestem, Daniel Carcillo dostal osobní trest do konce utkání.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -