- Reklama -

VIDEO: Senátoři rozdávali tvrdé hity. Na vlastní kůži se o tom přesvědčili Rust nebo Schultz

- Reklama -

Hokejisté Pittsburghu porazili v druhém utkání finále Východní konference play off National Hockey League Ottawu 1:0 a vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Vydřený triumf však domácí vykoupili zraněním dvou hráčů. Na důraz soupeře včera doplatili útočník Bryan Rust a obránce Justin Schultz, kteří museli ze hry v úvodní třetině nuceně odstoupit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Prvně jmenovaný odehrál pouze tři střídání a na ledě strávil jednu minutu a 43 sekund. V čase 4:58 ho vyřadil ze hry tvrdým zákrokem Dion Phaneuf. Došlo k němu v momentě, kdy Penguins zaváželi kotouč do obranného pásma soupeře.
Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby našel rozjetého spoluhráče, který se ovšem příliš dlouho soustředil na zpracování kotouče, čehož využil urostlý Phaneuf. Ten se postavil Rustovi do cesty a tvrdým hitem ho poslal na ledovou plochu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Justin Schultz včera absolvoval pět střídání, na ledě strávil tři minuty a 40 vteřin. Rodák z Kelowny neustál kontakt s útočníkem Senátorů Mikem Hoffmanem a narazil do zadního mantinelu. Trenér Tučňáků Mike Sullivan po utkání oznámil, že oba hráči utrpěli blíže nespecifikované zranění, žádné další podrobnosti ale neuvedl.
Podle rozhodčích ani jeden z těchto zákroků nepřekročil rámec pravidel.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -