- Reklama -

VIDEO: Šokovaní hokejisté a opilý Hlinka. Tiskovka, na kterou nelze zapomenout

- Reklama -

Tento týden uběhlo přesně 18 let od chvíle, kdy čeští hokejisté vyhráli tzv. Turnaj století (na poslední sekundy finále s Ruskem se podívejte ZDE). Olympijský úspěch slavila celá republika a pokřik „Hašek na Hrad“ se stal novým celonárodním mottem.
„To nejde vysvětlit, to si člověk musí prožít. Když to vidím, chytne mě nostalgie a krásné vzpomínky na kluky, se kterými jsem to prožil. Nikdy nezapomenu,“ svěřil se v rozhovoru pro Český rozhlas jeden z naganských vítězů Martin Ručinský.
Nesmrtelnou se stala i půlnoční tiskovka po návratu zlaté party zpátky do Česka. A jestliže na ledě hrál hlavní roli Dominátor, tiskové konferenci suverénně vévodil společensky unavený Ivan Hlinka.
„Dneska jsme přijeli do Prahy a viděli ty davy lidí. Říkal jsem si: ‚Co se asi mohlo stát? To se zřejmě našly peníze ODA,‘“ smál se tehdejší hlavní reprezentační kouč.
Až budete mít někdy špatnou náladu, zhlédněte následující video. Hlinkovy hlášky z nezapomenutelného setkání s novináři vás dozajista pobaví.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -