- Reklama -

VIDEO: Třicet fíků pro Pastu. Český forvard dál přepisuje kroniky Bruins

- Reklama -

Fanoušci už ví, že je-li na ledě David Pastrňák, budou se dít věci.
Havířovský rodák se ve čtvrtečním duelu proti Philadelphii (prohra 2:3 pp) znovu probojoval do pětice elitních střelců NHL, když vsítil svůj 29. a 30. gól v této sezóně. Více branek mají na svém kontě pouze Jeff Skinner z Buffala a Alex Ovečkin z Washingtonu (tabulka ZDE).

Pokořením třicetigólové hranice se Pastrňák zapsal i do klubových análů. Mladý útočník se stal prvním hráčem Bostonu za posledních 25 let, který si připsal třicet přesných zásahů před 1. únorem.
Aktuálně nejlepší Čech v NHL prožívá třetí ročník za sebou, v němž vstřelil 30 a více branek, a s 31 zápasy zbývajícími do konce základní části má nakročeno k pokoření svého kariérního maxima. To zaznamenal minulý rok, kdy rozvlnil síť za soupeřovými gólmany pětatřicetkrát.



Pastrňákův 29. gól v sezóně 2018/19:

Pastrňákův 30. gól v sezóně 2018/19:

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -