- Reklama -

VIDEO: Výhru Canucks nad Anaheimem kalí zranění Erikssona

- Reklama -

Hokejisté Vancouveru své fanoušky stále drží v naději, postup do play off je po včerejšku pořád realitou. Canucks zabrali v pravý čas a po sérii čtyř proher v řadě vybojovali dvě těsná venkovní vítězství – v sobotu porazili Los Angeles 4:3 a včera vyhráli 2:1 nad Anaheimem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Radost z plného bodového zisku jim ale kalí zranění Louie Erikssona. Švédský křídelník musel odstoupit poté, co ho už ve třetí minutě zápasu drsně dohrál u mantinelu pětadvacetiletý centr Ducks Chris Wagner. S největší pravděpodobností se jednalo faul kolenem na koleno, nicméně rozhodčí zákrok Wagnera jako nedovolený neposoudili.
Eriksson strávil na ledě jen necelá dvě střídání (1:09). O jak vážné zranění se jedná, a jak dlouho by mohl být mimu hru, zatím není jasné. V letošním ročníku odehrál prozatím 65 utkání, ve kterých vstřelil 11 branek a 13 dalších přihrál.
Výsledkově ale mohou Canucks být po víkendu spokojení. Díky výhře nad Anaheimem se v tabulce Západní konference posunuli na 11. místo, když o bod přeskočili Dallas. Ztráta Kosatek na St. Louis Blues, kteří drží poslední postupovou příčku na západě, teď činí šest bodů.
Těžko říct, jestli se Vancouver ještě dokáže do play off protáhnout, možná stíhací jízda přišla pozdě. Navíc případná dlouhodobá absence Erikssona by byla pro tým jistě citelným oslabením.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -