- Reklama -

Víme, že sledují stejná videa, musíme se na ně připravit, říká před čtvrtým utkání s Dallasem kouč St. Louis Ken Hitchocock

- Reklama -

Zajímavý průběh má zatím série mezi Dallasem a St. Louis. Mírným favoritem byly Hvězdy z Dallasu, ačkoli po základní části měly jen o dva body víc než jejich aktuální soupeř. Po třetím zápase je ovšem stav série 2:1 pro St. Louis a Bluesmani ví, že v případě vítězství ve čtvrtém duelu budou v obrovské výhodě. Snaží se na to ale raději nemyslet.
Poslední výhra St. Louis byla bezproblémová, výsledek 6:1 mluví za vše. Čtvrtý duel je v plánu ve Scottrade Centeru ve čtvrtek ve 20.00 zámořského času. Blues mají možnost získat doma rozhodující náskok.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vysoký triumf však varuje, nemusí být vždy výhodou. Loni vyhráli Blues ve čtvrtém utkání prvního kola vysoko 6:1 nad Minnesotou, srovnali tím na 2:2, a pak padli v dalších dvou zápasech.
„Je to jen jeden zápas,“ říká forvard St. Louis Paul Stastny. „Víme, že se na to budou snažit zapomenout. My musíme udělat to samé, musíme taky zapomenout a plně se připravit na další utkání.“
Blues letos konečně sahají po finále konference, poslední tři roky přitom vypadli vždy v prvním kole. Přestože základní část měli pokaždé vynikající. Skalp Chicaga z prvního kola byl velmi cenný a stejně cenný by byl i případný skalp Dallasu, vítěze Západní konference po základní části.
„Myslím, že nepříjemnosti vás činí silnějšími,“ řekl trenér Blues Ken Hitchcock. „Během roku jsme se museli vyrovnat s mnoha věcmi, semklo nás to, takže to vypadá, jako by nebylo nic, co bychom nemohli překonat. Dokázali jsme to během roku mockrát, daří se nám to udržet během zápasů i během tréninkových dnů.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Pokud chcete uspět v tomhle byznysu, musíte být správně ukotvení především ve dnech volna. Musíte se na sebe umět podívat do zrcadla bez emocí, na tom pracujeme. Víme, že sledují stejné záznamy videa jako my, musíme se na to připravit.“
„Poučili jsme se z předešlých sérií,“ říká útočník Blues Jaden Schwartz. „Víme, že budou hladoví a budou se snažit sérii srovnat. Nebudeme nic měnit. Musíme začít stejně. Nic nemáme jistého,“ upozorňuje.
Další zápas samozřejmě nemusí být tak poklidný jako ten minulý. „Už jsme se o tom v šatně bavili, že nedáme šest gólů v každém zápase. Určitě bychom rádi, ale měli jsme minule i hodně štěstí. Ať už dáme šest nebo tři góly, cítili jsme, že hrajeme, co chceme hrát, a takový byl pak i výsledek,“ uzavřel obránce Alex Pietrangelo.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -