- Reklama -

Víra, rodina a hokej, jmenuje své priority kapitán Nashvillu Mike Fisher

- Reklama -

Lídr finalistů Stanleyova poháru z Nashvillu řekl v úterý, že se stále nerozhodl, zda bude pokračovat v hokejové kariéře. 5. června bylo Mikeu Fisherovi 37 let a 1. července se stane nechráněným volným hráčem. Může podepsat s Nashvillem nebo jakýmkoli jiným klubem NHL.
„Upřímně jsem se zatím nedostal do stádia, kdy bych věděl, zda se chci definitivně oddělit od hokeje,“ řekl Fisher. „Největším faktorem teď je modlitba. Upřímně zjistit, co je přede mnou, co chce bůh a pokusit se to vyhodnotit. To je teď nejdůležitější.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Miluju tuhle hru, rád jsem s těmito chlapy. To je, aspoň pro mě, důležitější než Stanley Cup. Tohle byl můj úplně nejlepší rok, co jsem zažil. Užili jsme si hodně legrace. Chlapi v kabině i město kolem nás se semklo. Je tam hodně pozitiv, což je bezva,“ dodal útočník, jenž od roku 1999 odehrál v NHL 1088 zápasů s vizitkou 585 bodů (276+309).
Sedmnáct sezón ve slavné lize rozdělil mezi Ottawu a Nashville. V Kanadě strávil jedenáct let, pak byl 10. února 2011 vyrejdován do města country. Potom, co byl Shea Weber vyměněn loni v létě do Montrealu, převzal po tomto obránci kapitánské céčko.

První sezónu v nové funkci zvládl skvěle, když dovedl spoluhráče až těsně pod vrchol. Predátoři nestačili v play off jen na Pittsburgh. Pro Fishera to bylo druhé velké zklamání kariéry. Jednou už totiž ve finále prohrál, bylo to v roce 2007, kdy nestačil s Ottawou na Anaheim. Novináře i fanoušky nicméně ujistil, že porážka ve finále jeho rozhodování o budoucnosti neovlivní.
„Každý chce vyhrávat, asi nikdo ne víc než já,“ řekl. „Ale jsou tu i další věci. Nakonec je to jen hra. Je to důležitá součást mého života, ale není to všechno. Jsou tu další rozhodování, další lidé, kteří do něj musí být zahrnuti. Pro mě je to víra, rodina a hokej. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, protože, jak už jsem řekl, jsem rád součástí téhle party.“
Hokejový veterán měl důležitý vliv na vývoj některých mladších hráčů z kabiny Predators. Sám byl přitom pořád dost produktivní, uplynulou základní část zakončil se 42 body (18+24). V play off už to tak dobré nebylo, ve 20 utkáních nasbíral 4 asistence.
„Od prvního dne je to jeden z těch hráčů, od kterých se chcete co nejvíc naučit,“ říká uznale Filip Forsberg. „Je opravdu něco speciálního hrát s takovým chlapem. Je to ten nejlépe pracující hráč, v týmu, přestože je současně nejstarší. Mladí hráči si toho od něj určitě mohou hodně vzít. Určitě je to jeden z nejlepších hráčů, se kterým jsem kdy nastupoval.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -