- Reklama -

Visí to ve vzduchu, zájem je. Chris Neil věří, že v příští sezóně znovu nastoupí v NHL

- Reklama -

Už je to něco přes čtyři týdny, kdy se v NHL otevřel trh s volnými hráči. Spousta jich zůstává stále bez smlouvy. Jedním z těch, kteří se pořád nedočkali odpovídající nabídky, je také Chris Neil, naposledy útočník Ottawy Senators.
Rodák z kanadského Ontaria se nedočkal prodloužení spolupráce v klubu, kde strávil šestnáct let. V osmatřiceti letech určitě není nejžádanějším zbožím, zůstává však optimistický. Věří, že se nové smlouvy dočká. Zatím hraje s manželkou tenis a samozřejmě, pomalu se připravuje na novou sezónu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Včera jsem měl docela dobrý zápas,“ řekl k letní hokejové lize, kterou si zpestřuje přípravu. „S manželkou jsem si taky po ránu zahrál tenis, abych si trochu zahřál ruce. Bylo to dobré. Sypal jsem na ní dneska míče docela dobře.“
V NHL odehrál patnáct sezón. Podle vlastních slov měl nějaké nabídky. Už mohl mít v kapse kontrakt na svou šestnáctou sezónu v nejslavnější lize, vybírá ale s ohledem na rodinu. „Všechno je teď hodně rychlé. Samozřejmě jsem měl nějaké nabídky. Když jsem se na ně ale podíval, nebylo to to pravé.“
„Nejsem to jen já, kdo o všem přemýšlí. Je to také manželka a děti. Všechno musí zapadnout. Vždyť v Ottawě jsem strávil celou kariéru,“ vysvětluje Neil náročnost změny prostředí.
Fakt, že srpen je za dveřmi, Neila nijak neznepokojuje. Stále věří, že se někde upíše. Upřednostňuje jednoletý, jednocestný kontrakt. „Zůstávám sebevědomý, už kvůli hovorům, které s týmy vedeme,“ říká. „Sledujete, jací hráči jsou stále volní. Je tam hodně zkušených a spolehlivých hokejistů. Já jsem jeden z nich. Je to jiné než v předešlých letech.

„Nadále zůstávám stranou, užívám si léto a trávím čas s rodinou. Každý se mě ptá: ‚Jsi ve stresu?‘ Nestresuji se vůbec. Jak vždycky říkám, bůh má pro mě cestu a povede mě správným směrem.“
Pro fanoušky v Ottawě je tenhle ranař ikonou. „Hodně lidí za mnou chodí s tím, že by mi přáli, abych zůstal součástí téhle organizace. Přejí mi jen to nejlepší,“ prozrazuje Neil. „Ukazuje to, jak skvělí a vášniví fanoušci tady v Ottawě jsou. Starají se o hráče, zajímají se, co se s nimi děje.“
Na spekulace o tom, zda by přijal dvoucestný kontrakt nebo šel někam do kempu na zkoušku, odpovídá zamítavě. „Tuhle cestu jsem nikdy nevolil,“ říká dvacátý nejtrestanější hráč historie NHL. „Zatím jsem ani nedostal takovou nabídku. Dostával jsem jen jednocestné nabídky, právě to hledám. Visí to ve vzduchu, zájem tam je,“ uklidňuje všechny své fanoušky.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -