- Reklama -

Višňovský jde na zkoušku do Chicaga, Hawks znovu otestují i Rozsívala

- Reklama -

Ľubomír Višňovský a Michal Rozsíval dostanou šanci na prodloužení kariéry ve slavné zámořské soutěži National Hockey League. Slovenského a českého obránce pozvali na zkoušku do tréninkového kempu zástupci Chicaga. Stejnou šanci dostali ve středu od Blackhawks také útočníci Jake Dowell, Daniel Paille a bek Kyle Cumiskey.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sedmatřicetiletý Michal Rozsíval působí v Chicagu od sezóny 2012-13, ale 1. července se stal nechráněným volným hráčem a od té doby žije v nejistotě. Rozsíval sice pomohl Černým jestřábům ke dvěma triumfům ve Stanley Cupu (2013, 2015), zatím ale není vůbec jasné, zda si pobyt v týmu z Větrného města prodlouží.
Konkurence v kempu Hawks bude opravdu velká, o místo v sestavě se popere mimo jiné s krajanem Janem Hejdou, jenž se s Blackhawks dohodl na zkušebním kontraktu minulý týden.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Bývalý hráč Pittsburghu, New York Rangers a Phoenixu odehrál v poslední sezóně za Chicago 65 utkání v základní části NHL (1+12) a 10 v play off (0+1). Ve čtvrtém utkání druhého kola nadstavbové části soutěže proti Minnesotě si zlomil kotník a 11. května postoupil operaci. Většinu tažení svého Chicaga za Stanley Cupem tak sledoval jen z tribuny nebo doma u televize.
O dva roky starší Ľubomír Višňovský strávil poslední tři sezóny v New Yorku Islanders. Také on se stal v červenci nechráněným volným agentem. Ovšem už v květnu se v hokejových kuloárech proslýchalo, že je na odchodu z NHL. Podle rakouských zdrojů jednal o smlouvě s Klagenfurtem.
V posledním ročníku odehrál rodák z Topolčan za Ostrovany 53 zápasů, ve kterých nasbíral 20 bodů (5+15). Stejně jako Rozsíval i Višňovský letošní play off nedohrál. Ve čtvrtém utkání série prvního kola proti Washingtonu ho knockoutoval Tom Wilson a slovenský zadák už se do hry kvůli opakovanému otřesu mozku nevrátil. V NHL nastoupil Višňovský k 883 zápasům (128+367) za Los Angeles, Edmonton, Anaheim a NY Islanders.

Foto/Photo by:
Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -