- Reklama -

Vítej do rodiny, Seattle! Rada guvernérů posvětila další rozšíření NHL od sezóny 2021-22

- Reklama -

Nevyváženosti mezi oběma konferencemi NHL v počtu klubů je konec. Rada guvernérů dnes na svém zasedání jednomyslně schválila přihlášku Seattlu, který se tak stane dvaatřicátým klubem National Hockey League.



Tým, který zatím nemá jméno, se do ligy připojí od sezóny 2021-22. Vlastníci doufali, že se tak stane dokonce o rok dříve, tohle je ale nakonec lepší řešení než riskovat, že by rekonstrukce haly nebyla včas dokončena.
Rada guvernérů také schválila, že Seattle se (z geografického hlediska zcela logicky) zařadí do Pacifické divize. Ta má nyní osm klubů, zatímco v Centrální divizi (jako jediné v NHL) hraje pouze sedm týmů. Arizona Coyotes se tedy budou muset přesunout do divize Centrální. Do té doby nicméně Kojoti zůstávají v Pacifické skupině.


Skupina majitelů, kterou vede David Bonderman, zaplatí vstupní poplatek ve výši 650 milionů dolarů, což je o 150 milionů více, než kolik musel Bill Foley zaplatit za přijetí Vegas Golden Knights.
Tým bude hrát své zápasy v Seattle Center Areně, dřívější Key Areně, která projde zásadní renovací (v odhadované hodnotě 700 milionů dolarů). Kapacita na hokejové zápasy bude okolo 17 400 míst. Key Arena byla otevřena v roce 1962 a byla domovem Seattle SuperSonics z basketbalové NBA, než se klub v roce 2008 přestěhoval do Oklahoma City.

- Reklama -


V roce 2021 se tak opět uskuteční rozšiřovací draft. Pravidla budou stejná, jako v roce 2017 pro Vegas. Zlatí rytíři ale budou z rozšiřovacího draftu vyjmuti.
V Seattlu pochopitelně nikdy klub NHL nesídlil, nicméně mezi lety 1915 a 1924 zde působili Seattle Metropolitans z Pacific Coast Hockey Association. V roce 1917, několik měsíců před vznikem NHL, dokonce získali Stanley Cup, když porazili 3:1 na zápasy Montreal Canadiens z National Hockey Association.
První americké město, které získalo Stanley Cup, se tak stane nejnovějším členem nejlepší ligy světa. „Těším se na to, že vrátíme Stanley Cup do Seattlu,“ pronesla starostka města Jenny Durkanová.


Geograficky nejbližším soupeřem Seattlu bude Vancouver, dá se tedy očekávat zajímavá rivalita mezi oběma kluby. Pokud jde o název týmu, zdaleka není nic rozhodnuto. Na sociálních sítích se fanoušci předhánějí v zajímavých návrzích. Poměrně hodně zastánců má jméno Totems, v juniorské WHL třeba působí Seattle Thunderbirds, za něž nedávno hrával třeba Mathew Barzal, který je dovedl k titulu ve WHL a účasti na Memorial Cupu. Možností je ale mnohem více. Nebo dojde ke vzkříšení Seattle Metropolitans?
Město, které je známé především jako sídlo známých firem (Microsoft, Boeing nebo Starbucks), je novým členem rodiny NHL. Tak tedy vítej, Seattle!
Titulní foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -