- Reklama -

Vítězný Dallas? Hvězdy získaly po Bishopovi a Hanzalovi také Radulova

- Reklama -

V minulé sezóně dostal šanci vrátit se i s pošramocenou pověstí zpátky za Atlantik a předvést, že pořád má na NHL. Tu možnost mu dal Montreal. Alexandr Radulov potvrdil, že hokej stále umí. Odehrál slušnou sezónu a vysloužil si dlouhodobější kontrakt. S Montrealem ho ale neuzavřel. Dal přednost nabídce Dallasu, jemuž se upsal na pět let s ročním příjmem 6,25 miliónů dolarů.
Dallas přepíná do vítězného módu, věří v klubu. Mužstvo v létě výrazně posílilo. Přišel Ben Bishop (šest let, plat 4,9 mil. ročně), je tu Martin Hanzal (tři roky, plat 4,75 mil. ročně) a teď ještě Radulov. Majitel Tom Gaglardi bohatě investoval a věří, že se mu jeho peníze vrátí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Náš majitel nás podpořil,“ řekl generální manažer Jim Nill. „Od chvíle, kdy jsem se stal generálním manažerem, mě v těchto krocích podporuje, což je důležité pro organizaci i pro město. Je to důležité pro lidi tady v Dallasu, vědět, že jejich majitel je stoprocentně oddaný místní komunitě.“
Nill cítil, že klub musí provést změny, protože v uplynulé sezóně se Hvězdy nedostaly do play off. Nebál se pojmenovat slabiny. Angažováním Kena Hitchcocka by se mužstvo mělo zlepšit v defenzivě a na oslabení, které měl Dallas loni nejhorší v NHL. S podpisem Bishopa by měli mít jistotu v brance. S příchodem Radulova a Hanzala zacelili díry po odchodech Eavese, Sharpa a Hemského.
„Radulov je velmi talentovaný. Vždycky chcete přidat do sestavy trochu šikovnosti. Je to kvalitní bruslař a má silnou postavu. Urostlý, který se umí udržet na puku, umí tvořit hru. Získali jsme elitního hokejistu,“ věří Nill.

Radulov řekl, že rád nastupuje do týmu, který je tvořen, aby vítězil. „S hráči, které Dallas má, to pro mě byla snadná volba. Když mi dali najevo, že mě chtějí a popovídal jsem si s Jimem, udělalo to na mě dojem. Udělali mi dobrou nabídku a nakonec to bylo snadné rozhodování.“
Ruskému hokejistovi dokonce zavolal i kapitán Stars Jamie Benn, aby mu rozhodování ještě víc usnadnil. „Hovořili jsme o různých věcech, o hře. Říkal jsem, že mají dobrý tým. Získali Bishopa, Hanzala, Methota. Ukazuje to, že opravdu chtějí vítězit,“ věří jednatřicetiletý Rus.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


V Dallasu doufají, že má Radulov kontroverzní minulost za sebou. V KHL patřil k nejlepším hokejistům, čtyřikrát byl vyhlášený nejužitečnějším hráčem kontinentální ligy, je ale také znám svými excesy, alkoholovými dýchánky, kvůli kterému ho kdysi v Nashvillu suspendovali. Nill věří, že ruský útočník konečně dospěl.
„Líbí se mi, kam v životě došel. Udělali jsme si na něj domácí úkol a neslyšel jsem o něm jednu špatnou věc a to jsem mluvil s hodně lidmi,“ přiznal Nill. „Všichni děláme v životě chyby, když jsme mladí, ale on se z toho dostal a dospěl. Věříme, že jsme dostali vyspělejšího hráče a někoho, kdo chce vyhrávat.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -