- Reklama -

Vítězný návrat. Luongo dohnal Haška, Vancouver mu aplaudoval

- Reklama -

Při svém prvním představení na ledě vancouverské Rogers Areny od výměny na Floridu předvedl Roberto Luongo dvaatřicet úspěšných zákroků. Zcela zaslouženě byl vyhlášen první hvězdou večera, jeho Panthers si z Vancouveru odvážejí výhru v poměru 3:1. Fanoušci na osm společných roků nezapomněli a odměnili svého bývalého brankáře velkým aplausem.
Canucks rovněž, jak už to v podobných případech bývá obvyklé, připravili navrátilci vzpomínkové video. Záběry z osmi společných let si mohli diváci vychutnat na kostce během první třetiny. Fandové reagovali s nadšením a odměnili nyní už soupeřova gólmana hromovým skandováním „Lou“.
Gólman jejich krásné gesto ocenil, sundal si masku, poklepal si rukavicí na srdce a zamával. Vřelé přijetí jej očividně dojalo. Skandování pokračovalo prakticky po celý zápas, kdykoli se brankář Floridy dotkl puku. „Chtěl jsem jim jen poděkovat a ukázat, jak si toho cením. Nejen toho přijetí, ale celých osmi let. Mám na tu dobu spoustu vzpomínek a tohle byl způsob, jak fanouškům poděkovat.“


Luongo stále drží klubové rekordy v počtu výher (252) a vychytaných nul (38). Včerejší výhra s pořadovým číslem 389 jej posunula na jedenácté místo historických tabulek, o které se nyní Lou dělí s Dominikem Haškem.
O to, že Luongův návrat na západ Kanady bude vítězný, se dvěma góly přičinil Jonathan Huberdeau, jednou skóroval Alexander Barkov. Za Luongova záda mířil pouze ve 4. minutě Daniel Sedin. Včerejší výhra byla první, kterou si kanadský gólman připsal proti Vancouveru. Nyní se tak může pochlubit úctyhodnou bilancí, dokázal totiž zvítězit nad každým ze třiceti celků NHL.
„Bylo to něco výjimečného. Celý večer mě povzbuzovali. Je skvělé, když vás takhle přijmou. Hrál jsem tu osm let a po celou tu dobu jsem do toho dával srdce. Samozřejmě byly nějaké vzestupy a pády, ale jsem rád, že nakonec si pamatujeme to pozitivní,“ řekl hrdina večera.
„Bylo to úžasné. Jakmile zastavil puk, všichni začali skandovat jeho jméno, jako kdybychom hráli doma,“ uznale kýval hlavou Alexander Barkov. Jeho spoluhráč Jonathan Huberdeau souhlasí. „Věděli jsme, že to bude emotivní večer. Byl to pro něj velký zápas. Publikum bylo skvělé. Bylo úžasné vidět, jak jej fanoušci milují. Jsme šťastni, že ho na Floridě máme. Dnes bylo skvělé vidět, jak ho tu mají rádi a jak mu fandí.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -