- Reklama -

Vítězný návrat. Quick se po více než čtyřech měsících postavil do brány Kings

- Reklama -

Od 12. října nechytal soutěžní utkání. Mužstvo Los Angeles držel Peter Budaj, teď má ale zpátky svou jedničku. Jonathan Quick se v sobotu odpoledne zámořského času vrátil vítězně do branky Kings. 32 zákroky pomohl k výhře Králů doma ve Staples Centeru proti hostujícímu Anaheimu po výsledku 4:1.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Byl to teprve druhý Quickův zápas v sezóně. Ten první odchytal 12. října 2016 a moc toho v něm neodehrál. Už v první třetině duelu Kings se San Jose si vážně poranil třísla. Jeho tým mezitím odehrál 59 zápasů, do kterých americký brankář nemohl zasáhnout.
„Čtyři a půl měsíce, nebo kolik to bylo, jsem nehrál. Snažíte se dělat zákroky, rozjet starou rutinu, dostat se do rytmu a pomoci týmu,“ řekl ke svým čerstvým pocitům Quick.
Zákrok utkání předvedl muž večera podle serveru nhl.com sedm minut před koncem první třetiny proti Andrew Coglianovi. Americký brankář si nerozuměl s vlastní obráncem při rozehrávce, domácí přišli o puk. Cogliano objel branku, Quick se ale stihl přesunout a včas zasáhl.
Gólman domácích nebyl jedinou hvězdou zápasu. K vítězství 4:1 výrazně pomohl také útočník Tyler Toffoli, autor dvou branek. Třetí hvězda večera Tanner Pearson asistoval u tří gólů Kings, kapitán Anže Kopitar si zapsal dvě přihrávky.
„Hráli jsme skvěle, k té třetí třetině to směřovalo,“ pochválil své mužstvo Quick. „Vytvářeli jsme si šance, hráli jsme tvrdě a důrazně. Kdybychom takhle nehráli ty první dvě třetiny, nedali bychom ve třetí čtyři góly. Bylo to něco jako odměna za tu práci po celých šedesát minut.“
Vyrovnaný duel rozhodla závěrečná třetina. Hosté otevřeli skóre na konci 17. minuty, kdy se trefil Cogliano. Víc ale nesvedli. Domácí byli postupně stále aktivnější a ve třetí dvacetiminutovce nakonec rozhodli o výhře čtyřmi góly. Tři padly během necelých pěti minut, v rozmezí 4. a 9. minuty, čtvrtou pojistku přidal 67 sekund před koncem Jeff Carter.
„Bylo to vzrušující pro každého. Hráče, trenéry, zábava se dívat,“ řekl k návratu Quicka trenér Los Angeles Darryl Sutter. „Je to pro naše mužstvo emotivní lídr v mnoha směrech. Je dobré mít ho mezi námi zpátky v šatně.“
Foto: Kasey Spatz

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -