- Reklama -

Vivat Pavelec! Český gólman byl minulý týden nejlepší

- Reklama -

„Kdykoliv jsme selhali, pan Pavelec – a dneska ho můžeme titulovat pan – byl fantastický,“ děkoval svému svěřenci po sobotní výhře 3:0 nad Washingtonem hlavní kouč Winnipegu Paul Maurice (celý článek si přečtěte ZDE). Výkony Ondřeje Pavelce ocenilo i vedení NHL, které jej vyhlásilo první hvězdou týdne.
V hodnoceném období (16. – 22.3.) odehrál sedmadvacetiletý český brankář tři utkání, v nichž dosáhl průměru 0,97 inkasovaného gólu na zápas a úspěšnosti zásahů 97 procent.
Alex Ovečkin Ondřeje Pavelce minulý týden nepřekonal:

Pavelec, který byl ještě před pár týdny ve stínu úspěšnějšího parťáka Michaela Hutchinsona, táhne Jets za premiérovým postupem do play-off. Momentálně se manitobský tým nachází s 86 body na 7. místě Západní konference (tabulku naleznete ZDE).
Kladenský rodák je třetím českým hokejistou, který se může v probíhající sezóně tímto oceněním pochlubit. Před dvěma týdny jej získal Jiří Hudler (Calgary Flames) a hned v úvodu nového ročníku další forvard Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens).
17. březen, Winnipeg – San Jose 5:2, Pavelec 40/38
19. březen, Winnipeg – St. Louis 2:1sn, Pavelec 33/32
21. březen, Winnipeg – Washington 3:0, Pavelec 28/28
Titul druhé hvězdy týdne obdržel ottawský centr Kyle Turris, jenž byl se čtyřmi góly v minulém týdnu nejlepším střelcem v lize.

Pětadvacetiletý rodák z Britské Kolumbie zazářil především v nesmírně důležitém utkání proti Bostonu, v němž si připsal tři body. I díky němu jsou momentálně Sens žhavými kandidáty na poslední postupovou pozici ve Východní konferenci.
17. březen, Carolina – Ottawa 1:2pp, Turris 0+1
19. březen, Ottawa – Boston 6:4, Turris 2+1
21. březen, Ottawa – Toronto 5:3, Turris 2+0
Za Pavelcem a Turrisem se umístil brankář Tampy Bay Ben Bishop. Osmadvacetiletý Američan pocházející z Denveru dopomohl Lightning v minulých sedmi dnech ke třem výhrám za sebou.

V bitvě proti Canadiens Bishop oslnil 32 úspěšnými zákroky, proti Red Wings zastavil 30 střel a své úspěšné tažení dokonal 25 zneškodněnými ranami z holí hráčů Bruins.
16. březen, Tampa Bay – Montreal 4:2, Bishop 34/32
20. březen, Tampa Bay – Detroit 3:1, Bishop 31/30
22. březen, Tampa Bay – Boston 5:3, Bishop 28/25
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -