- Reklama -

Voráček dvěma góly nasměroval Flyers k výhře nad Edmontonem, do černého mířil také Erat

- Reklama -

Vydařené období Jakuba Voráčka v NHL pokračuje i po úterním utkání s Edmontonem. Druhý nejproduktivnější hráč soutěže se dvěma góly podílel na výhře Philadelphie 4:1 a stal se nejlepším hráčem zápasu. Obě branky vsítil Voráček v první třetině. Pětadvacetiletý křídelník nejprve ve 4. minutě otevřel skóre zápasu, když šikovně zpoza branky zasunul kotouč k tyči za přemísťujícího se Viktora Fastha.
V čase 16:04 poslal Voráček Letce do vedení 2:0. Kladenský odchovanec se mezi kruhy dostal k odraženému puku a pohotovou ranou ho poslal mezi levý beton a lapačku hostujícího gólmana. Český reprezentant se bodově prosadil už pošesté za sebou. Během tohoto produktivního období zaznamenal 11 kanadských bodů za 3 góly a 8 asistencí. Druhou hvězdou večera byl vyhlášen gólman Steve Mason, jenž při svém šestém startu v sezóně zneškodnil 35 z 36 střel Oilers a připsal si první výhru v sezóně.
Ve dvanácti zápasech úterního programu NHL se z našich krajanů střelecky prosadil už jen Martin Erat v duelu proti Torontu. Také třiatřicetiletý křídelník byl za svůj výkon pasován na první hvězdu utkání. Ze čtvrté trefy v ročníku se třiatřicetiletý rodák z Třebíče radoval v 16. minutě, kdy zvyšoval náskok Coyotes na 2:0. A byla to šťastná trefa. Erat objel branku a jeho bekhendové nahození se odrazilo od brusle Stephanea Robidase za záda Jamese Reimera. Asistenci si připsali Martin Hanzal a Zbyněk Michálek. Coyotes nakonec porazili Maple Leafs 3:2.
V brankovišti Winnipegu se včera objevil Ondřej Pavelec, jenž dostal přednost před hrdinou nedělního zápasu v Chicagu Michaelem Hutchinsonem a několikrát svůj tým podržel. Kladenský rodák kryl 23 z 24 střel a dovedl Jets k výhře 3:1 nad Nashvillem. Pavelec a jeho výše jmenovaný kolega udrželi v předchozích dvou startech čisté konto, neprůstřelnost strážců brankoviště Tryskáčů, která trvala 161 minut a 17 sekund (nový klubový rekord), ukončil až Filip Forsberg, když v závěru druhé třetiny snižoval na 1:2. O branky vítězného celku se postarali Andrew Ladd, Mark Scheifele a Blake Wheeler.
Vladimír Tarasenko si před svou třetí sezónou v NHL vytkl jasný cíl: být ještě výraznější oporou St. Louis a svými dosavadními výkony to jenom potvrzuje. V pondělním duelu se předvedl luxusním gólem do sítě NY Rangers, včera rozhodl o výhře Blues 1:0 v New Jersey. Ruský útočník umazal nulu na kontě Coryho Schneidera v úvodu závěrečné části, když ranou z pravého kruhu potrestal vyloučení Marka Židlického. Gólman Jake Allen se o šestou výhru Blues v řadě zasloužil 26 zákroky (byl to jeho druhý shutout v ročníku).
David Krejčí podruhé v řadě chyběl v sestavě Bostonu kvůli blíže nespecifikovanému zranění. I bez elitního centra porazili Medvědi na svém ledě Floridu 2:1. Houževnatý odpor soupeře ale zlomili až v předposlední minutě prodloužení, kdy se trefil mezi tři tyče Brad Marchand, jenž si navíc připsal i asistenci u vyrovnávací trefy Patrice Bergerona. Na Tuukku Raska vyzrál pouze Jussi Jokinen. Emotivní večer prožil důrazný forvard Shawn Thornton, který odehrál první duel v TD Garden po letním přesunu na Floridu. Fanoušci Medvědů na něj nezapomněli a připravili mu bouřlivé ovace.
Opět jen z místa na tribuně vyhrazeného pro zdravé náhradníky sledoval včerejší duel Detroitu v Ottawě Andrej Nestrašil. Nejlepším hráčem hostů byl gólman Jimmy Howard, jenž dlouho držel Red Wings ve hře o body. Třicetiletý rodák Ogdensburgu zastavil 29 puků, ale prohře 1:3 nezabránil. Na dělovku Erika Karlssona od modré čáry odpověděl bekhendovou dorážkou Henrik Zetterberg, ale potom už mířili přesně jen domácí. První gól v sezóně, jenž měl nakonec hodnotu rozdílové trefy vsítil Patrick Wiercioch, který překonal Howarda ranou zápěstím na vyrážečku. Poslední gól dal Clarke MacArthur do prázdné branky při hře Detroitu bez gólmana.
Washingtonský útočník Alexandr Ovečkin se dvěma asistencemi z duelu s Calgary osamostatnil na čele historických statistik Capitals. Ruský hokejista nasbíral celkem 826 bodů, na druhého Petra Bondru má dvoubodový náskok. Náladu pokazila Ovečkinovi pátá prohra Capitals v řadě. Plameny zvítězily 4:3 v prodloužení, rozhodl o tom necelých 33 sekund před koncem Sean Monahan, jehož nestačil pokrýt vracející se Ovečkin. Po přihrávce skvělé přihrávce Joshe Joorise navázal Monahan na branky Markuse Granlunda, Marka Giordana a Lance Boumy.
Hokejisté Pittsburghu si odvezli z Minnesoty výhru 4:1. O pátou výhru Penguins v řadě se největší měrou zasloužil německý gólman Thomas Greiss. Náhradník Fleuryho se za důvěru odvděčil 33 úspěšnými zákroky a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. O čisté konto ho připravil Nino Niederreiter, který skóroval při vlastním oslabení. Darcyho Kuempera překonali Nick Spaling, Brandon Sutter a Chris Kunitz, Patric Hornqvist uzavřel střelecký účet ranou do prázdné branky.
V nevýrazných výkonech pokračuje Colorado, které podlehlo Vancouveru 2:5. Pod triumf Canucks se dvěma góly podepsal Nick Bonino. Avs prohráli jedenáct ze čtrnácti zápasů a v tabulce Západní konference se propadli na třináctou říčku. Hůř jsou na tom jen Olejáři z Edmontonu. Avalanche přišli v duelu s Kosatkami nejen o body, ale i o zadáka Brada Stuarta, který si v druhé třetině zranil nohu.
Poprvé ve své kariéře ochutnal Corey Crawford sladký pocit z vítězství na ledě Montrealu. Ve včerejším duelu proti týmu z rodného města se Crawford předvedl skutečně v nejlepším světle. Kanadský gólman zneškodnil 28 střel, poprvé v ročníku udržel čisté konto a dovedl Blackhawks v jednoznačné výhře 5:0. Velice dobře bude na včerejší hokejový večer v Bell Centre vzpomínat Jonathan Toews, který otevřel skóre svou 200. brankou v základní části NHL. Dvakrát rozvlnil síť  za zády Careyho Price Kris Versteeg.
Čtyřzápasovou sérii proher ukončilo Los Angeles výhrou na ledě Dallasu v poměru 3:1. Lépe vstoupili do zápasu Stars, když ve třetí minutě překonal Jonathana Quicka Shawn Horcoff. Králové otočili zápas ve svůj prospěch díky trefám Trevora Lewise, Dustina Browna a Kylea Clifforda.
Jako by to byla úplně jiná Carolina. Po bídných výkonech se Hurikáni zvedli a vyhráli potřetí v řadě, když včera přehráli Columbus na jeho ledě 4:2. Úspěšnými střelci vítězného celku byli Zach Boychuk, Riley Nash, Justin Faulk a Eric Staal. Za Blue Jackets, kteří prohráli pošesté za sebou, se dvakrát prosadil Nick Foligno.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -