- Reklama -

Voráček gólem pojistil výhru Philadelphie, Letci na play-off ztrácejí šest bodů

- Reklama -

Veledůležité dva body si hokejisté Philadelphie Flyers odvezli z ledu Minnesoty Wild díky výhře 3:1. Tečku za finální podobou skóre obstaral 18. brankou v sezoně útočník Jakub Voráček (více ZDE). Letci na osmý Boston, jenž drží druhou divokou kartu, ztrácejí šest bodů.
„Dnes jsme hráli velmi dobře. Během prvních střídání na nás vlétli s obrovskou rychlostí, ale přizpůsobili jsme se jim a hráli skvěle po celých 60 minut. Přesně to je potřeba k tomu, abyste porazili tak dobrý tým,“ popisuje příčinu triumfu kouč Philly Dave Hakstol.
Jedním z důvodů ztráty Flyers na play-off je velmi špatná bilance na kluzištích soupeřů. V Minnesotě ukončila Philadelphia čtyřzápasovou venkovní sérii neúspěchů. Klub z „Města bratrské lásky“ uspěl jen v pěti z posledních 22 duelů mimo domovskou halu Wells Fargo Center.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Měli jsme hru pod kontrolou, drželi jsme se našeho plánu, nevzdálili jsme se od něho. Byl to příklad týmové snahy a hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli,“ prohlásil kapitán Letců Claude Giroux.
Hru Voráčkova týmu ocenil lídr Divočáků Zach Parise.
„Podle mě naše porážka souvisí s tím, jak tvrdě pracovali a hráli. Pokaždé, když se bojovalo o ztracený puk, dostali se k němu mnohem rychleji než my. Když byl boj o puk 50 na 50, ujali se ho. Dařilo se jim to po většinu času. Převzali puk a dostihli nás. Nepřevedli jsme nejlepší výkon,“ tvrdí upřímně Parise.
Ze zisku dvou bodů se radoval brankář Flyers Steve Mason.
„V každém duelu musíme uspět. Věděli jsme, že to proti Wild nebude jednoduché. Hrají doma stejně dobře jako venku. V mých očích jsou top týmem, který ostatním způsobuje potíže, takže to, že jsme proti nim nastoupili s takovým úsilím… V průběhu sezony jsme ne vždy byli venku silní, proto je pro nás tato výhra tak důležitá,“ uzavírá Mason, jenž pomohl k úspěchu 24 zákroky.
V sobotu se Philadelphie představí v Nationwide Arena proti Columbusu

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -