- Reklama -

Voráček má první gól, Eliáš s Havlátem vítězně

- Reklama -

Branka Jakuba Voráčka z 55. minuty zařídili Philadelphii prodloužení v utkání s Anaheimem. Český útočník při své premiérové trefě v novém ročníku vyjel zpoza soupeřovy klece a bekhendem poslal kotouč nad levé rameno Frederika Andersena. Voráček se dostal ke slovu i při nájezdech, ale stejně jako většina jeho spoluhráčů neuspěl, takže Flyers podlehli Kačerům 3:4.
Na nájezdy prohráli už posedmé v řadě, naposledy se jim zadařilo přes Silvestrem loňského roku. Ducks se mohou pochlubit úspěšnější sérií, zvítězili ve třetím venkovním utkání za sebou. V pátek se poprvé představí přes vlastními fanoušky.
Pětašedesát minut nerozhodlo ani v Nashvillu, kam zavítalo Calgary. Hosté v úvodu druhého dějství otočili skóre díky přesilovkové trefě Marka Giordana, kterému asistoval Jiří Hudler, Predátoři ale ještě do přestávky srovnali na 2:2.  Olomoucký rodák dostal rovněž šanci při trestných stříleních, jeho osobní neúspěch ho ale mrzet nemusel, protože extra bod zařídil Plamenům Joe Colborne.
Prodlužovaní si diváci v NHL včera užili dost, v dalším duelu s českou pečetí na ně však nedošlo. A právě dva z krajánků na tom měli výraznou zásluhu. V 52. minutě utkání mezi Tampou Bay a New Jersey nahodil Martin Havlát z pravého kruhu před bránu, Patrik Eliáš sice Nabokova nepřekonal, ale stihl ještě posunout puk Mikeu Cammallerimu.
Po jeho čtvrté brance v sezóně se skóre změnilo na 1:2, k žádné další výsledkové úpravě už nedošlo. Možná by se zápas vyvíjel jinak, kdyby na začátku druhé třetiny Ondřej Palát a Steven Stamkos netrefili tyčky. V sestavě Lightning se neobjevil obránce Radko Gudas (zranění v dolní části těla), nahradil ho Andrej Šustr.
Madison Square Garden byla svědkem další potupy místních Rangers, o to ostudnější, že jim ji uštědřili rivalové z Long Islandu. Henrik Lundqvist sice tentokrát v kleci vydržel až do konce, ale musel skousnout hořkou pilulku v podobě čtyř inkasovaných branek v desetiminutovém intervalu třetí třetiny. Ostrované předtím přestáli – především díky Jaroslavu Halákovi – silný nápor protivníků v prostředním dějství.
Slovenský gólman si při výhře 6:3 připsal čtyřicet zákroků, o branky hostů se podělilo šest různých hráčů. Slabou útěchou pro Jezdce je, že Rick Nash se díky dvěma gólům dostal do čela statistik i střeleckých tabulek ligy.
Tyler Seguin zatím docílil jen poloviny z jeho šesti branek, ale všechny v jednom zápase. Ve včerejším střetnutí s Columbusem těžil útočník Dallasu při svém hattricku ze spolupráce s Jamiem Bennem, který byl dokonce u všech čtyř gólů Stars (1+3). Za Modrokabátníky se trefoval pouze Ryan Johansen, dvakrát v prostřední části hry. Vyrovnaný zápas rozhodla poslední třetina.
Obhájci titulu z Los Angeles si proti Edmontonu otevřeli střelnici a nepřestali, dokud se na jejich straně ukazatele skóre neobjevil půltucet. Nevadila jim při tom ani neúčast zraněného Mariána Gáboríka, znovu totiž řádila jejich „sedmdesátková“ lajna, pojmenovaná podle čísel na Tannera Pearsona, Jeffa Cartera a Tylera Toffoliho. Nejvíce se tentokrát dařilo prvně jmenovanému, autorovi dvou branek a jedné asistence.
Jonathan Quick byl blízko svému 32. shutoutu v kariéře, radost mu překazil 21 sekund před sirénou Matt Hendricks. Na opačné straně opouštěl po šestnácti minutách brankoviště zraněný Viktor Fasth. Domácí kouč Darryl Sutter zaznamenal stou výhru na lavičce Králů. Povedlo se mu to nejrychleji v klubové historii, už ve 183. zápase.
Čtyři branky ve čtyřech zápasech, taková je bilance Avalanche po rozeběhnutí nové sezóny. V úterý se jim i přes pouhé dva vstřelené góly přesto skoro podařilo zvítězit. S Coloradem hráli po šedesáti minutách nerozhodně 2:2, jenže z prodloužení uteklo 34 sekund a Phil Kessel jim sebral naději. Útočník Leafs si už předtím připsal asistenci a z posledních dvou startů má pět bodů.
V Raleigh sledovali diváci kromě hokeje ještě další sport, ale i maratón se uskutečnil s bruslemi na nohou a holemi. Děláme si legraci, v dlouhotrvající klání se proměnil závěrečný souboj exekutorů trestných střílení. Během úvodních tří sérií padlo na každé straně po jednom gólu, poté se čekalo až do osmého kola. V něm domácí Jiří Tlustý neuspěl, zatímco Zemgus Girgensons na druhé straně ano. Kromě Lotyše vděčí Sabres za vítězství 4:3 také dvougólovému Marcusi Folignovi.
Největší úrodu branek sklízeli ve Washingtonu. Ve základní hrací době střetnutí se San Jose jich padlo pět na každé straně, v nájezdech byl přesný Joe Pavelski. Capitals měli namále a mohli zůstat zcela bez bodu, dvakrát prohrávali o tři branky. Zachránily je až dva góly v posledních šesti minutách.
Na své předešlé úspěchy navázal při přesilovce Alexandr Ovečkin (2+1), vzápětí vyrovnával Troy Brouwer. Na střelecké listině Sharks najdeme dvoubrankového zadáka Matta Irwina a překvapivě také ostrého hocha Johna Scotta.

Příští zápas v TV: Detroit – Boston, st/čt 15. října, 2:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -