- Reklama -

Voráček proměnil rozhodující nájezd. Palát a Kindl se blýskli dvěma góly, mezi střelci i další tři Češi

- Reklama -

Hokejisté Philadelphie ukončili sérii dvou porážek, když v sobotu odpoledne zámořského času porazili na domácím ledě Nashville 3:2 po samostatných nájezdech. Rozhodující penaltu proměnil hned v první sérii Jakub Voráček. Kladenský odchovanec si kličkou do bekhendu položil brankáře Pekku Rinneho a pak střelou pod horní tyčku nekompromisně zavěsil.
I když se pětadvacetiletý kladenský odchovanec v utkání jinak neprosadil, byl zámořskými novináři zvolen první hvězdou večera. Z jeho spoluhráčů uspěl v nájezdech také Wayne Simmonds, jenž skóroval i v základní hrací době, když v 9. minutě poslal Flyers do vedení 1:0. Druhou branku domácích vsítil Ryan White.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Philadelphie dvakrát vedla, ovšem Predátoři dokázali pokaždé vyrovnat. Roba Zeppa překonali Colin Wilson a Craig Smith. V nájezdech byl německý gólman bezchybný, nejdříve zastavil pokus Matta Cullena, a nepřišel si na něj ani Smith. Po výhře nad aktuálně nejlepším celkem soutěže zůstali Letci v tabulce Východní konference na desátém místě, ztrátu na osmý Boston však ztenčili na čtyři body.
Naprosto shodným výsledkem se rozešli hokejisté Washingtonu a NY Islanders. Hrdinou penaltové loterie byl útočník Capitals Jevgenij Kuzněcov. Proti Chadu Johnsonovi se rozjel hned jako první a stal se jediným úspěšným exekutorem. Na obě branky Ostrovanů přihrál John Tavares, jenž se s 62 body (29+33) vyhoupl na třetí místo v tabulce produktivity před Alexandra Ovečkina a Jakuba Voráčka. Oba mají na kontě 61 bodů. Novým lídrem průběžného pořadí je momentálně washingtonský centr Nicklas Bäckström, který díky jedné asistenci předstihl o bod dosud nejlepšího Patricka Kanea (63).
Výborný výkon včera převedlo hned několik českých hokejistů. První hvězdou byl vyhlášen útočník Ondřej Palát, jenž dvěma góly pomohl k úspěšnému obratu Tampy Bay na ledě Arizony. Stejným způsobem se zviditelnil zadák Jakub Kindl. Šumperský rodák se tak výrazně podílel na výhře Detroitu v Dallasu. Mezi střelce se zapsali i Tomáš Plekanec (Montreal), Michael Frolík (Winnipeg) a Dmitrij Jaškin (St. Louis).
Závěr utkání Toronto – Winnipeg 4:3

Rozhovor s Michaelem Frolíkem

Tampa Bay sice pustil domácí Coyotes v 15. minutě do vedení 1:0, kdy si u trefy Michaela Stonea připsal asistenci Martin Erat, ale ve druhé třetině zužitkovala střeleckou převahu a otočila skóre góly Paláta a Ryana Callahana. Rodák z Frýdku-Místku nastřílel v sezóně už čtrnáct branek, první v duelu proti Arizoně dal v přesilovce při vyloučení Davida Mosse.
Trefu, jež se v konečném součtu ukázala jako rozdílová, přidal v čase 43:27, kdy zvyšoval vedení Lightning na 3:1. Domácí zvýšili tempo na vyšší obrátky a odměnou jim byla kontaktní branka Marka Arcobella. Kojoti si vytvořili několik slibných šancí, k vyrovnání jim ale nepomohla ani power play. Naopak necelých pět vteřin před koncem pojistil výhru Tampy do prázdné klece Steven Stamkos.
První duel po návratu z farmy vyšel Kindlovi na jedničku. Český reprezentant svým premiérovým dvougólovým zápasem v NHL pomohl Detroitu k výhře 7:6 v prodloužení na ledě Dallasu. Kindl úřadoval v úvodu třetí třetiny, kdy dvěma trefami v rozmezí 45 sekund upravil průběžné skóre na 4:4. Red Wings dokázali smazat i ztrátu 4:6 a vynutit si prodloužení, které po 36 sekundách ukončil švédský obránce Niklas Kronwall. Nejlepším hráčem utkání byl Pavel Dacjuk. Ruský technik si vylepši statistiky o dvě branky a shodný počet přihrávek.
Po brankách Maxe Paciorettyho z 3. a 14. minuty vedl Montreal nad Columbusem 2:0. V čase 14:05 snížil Nick Foligno na 1:2 a tento stav vydržel až do poslední minuty. Blue Jackets zkusili odvolat brankáře, jenže hra vabank se jim nevyplatila. Tomáš Plekanec svým vysunutým forčekingem donutil soupeřova obránce Jacka Johnsona k chybě v rozehrávce a pohodlně dovezl puk do prázdné branky. V čele tabulky Východní konference mají Canadiens jednobodový náskok před Islanders.
Toronto ukončilo pětizápasovou sérii proher výhrou 4:3 v prodloužení nad Winnipegem. I díky gólu Michael Frolíka se hosté dostali ve 40. minutě do vedení 3:2. Sedmadvacetiletý Kladeňák prudkým švihem z hranice pravého kruhu vymetl protější horní růžek domácí svatyně. Poté se ale trefovali do černého už jen Maple Leafs. Nejprve Nazem Kadri vyrovnal na 3:3 a 73 sekund před koncem nastavení vybojoval Torontu bonusový bod James van Riemsdyk.
Poprvé od 1. listopadu 2008 vyhrál Pittsburgh v základní hrací době na ledě St. Louis. Pod tři ze čtyř gólů Pens se podepsal Blake Comeau (2+1). Briana Elliotta překonali i Patric Hornqvist a Brandon Sutter. Střelecky se Blues probudili až v posledních šesti minutách za stavu 0:4. Góly Dmitrije Jaškina a Iana Colea, u obou asistoval Vladimír Tarasenko, stačily jen na zkorigování výsledku na konečných 2:4.
Česká kolonie v New Jersey vyšla tentokrát naprázdno. Ďáblům to včera vůbec nevadilo a zdolali Carolinu na svém ledě 3:1. Rozhodující náskok si domácí vybudovali v první třetině, ve které skórovali Tuomo Ruutu, Adam Henrique a Andy Greene. Hosté se dostali ke slovu až v 54. minutě, autorem jejich čestného úspěchu byl Jeff Skinner. Devils se v zápase opírali o výkon Keitha Kinkaida. Ten se ale zranil při pokusu zastavit střelu Justina Faulka a v čase 33:59 ho vystřídal Cory Schneider.
Andrew Hammond navázal na úspěšný debut v NHL, který absolvoval ve středu proti Montrealu (4:2) a v noci ze soboty na neděli dovedl Ottawu k výhře 4:1 nad Floridou. Sedmadvacetiletý rodák ze Surrey zneškodnil 21 střel, vyzrát na něj dokázal pouze Aleksander Barkov, jenž v osmé minutě otevřel střelecký účet zápasu. Brankáře Roberta Luonga překonali Kyle Turris (1+2), Bobby Ryan, Erik Karlsson a Curits Lazar, Milan Michálek dvakrát asistoval.
Stadiónem i výsledkem odpovídal zápas pod širým nebem mezi San Jose a Los Angeles spíš fotbalovému klání, než hokejovému zápasu NHL. Oba celky z Kalifornie se střetly v Santa Claře na Levi’s Stadium, kde se hraje americký, ale příležitostně také evropský fotbal. Brankově skromný zápas pak rozhodl ve třetí třetině za stavu 1:1 slovenský snajpr Marián Gáborík.
S notnou dávkou štěstí rozhodl Ryan Getzlaf o těsném vítězství Anaheimu 2:1 nad Edmontonem. Kapitán Kačerů zlomil nerozhodný stav v 53. minutě i díky pohotovosti a důrazu na brankovišti. Po střele Cama Fowlera vypíchl Getzlaf kotouč zpod levého betonu Bena Scrivense a ten se odrazil do branky od brusle beka Oilers Justina Schultze. O první gól kalifornského celku se postaral Francois Beauchemin, na obě branky Ducks přihrál Kyle Palmieri. Nulu na kontě Johna Gibsona umazal Teddy Purcell.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -