- Reklama -

Voráček režíroval obrat Flyers v přestřelce s Dallasem, Palát dvěma asistencemi podpořil výhru Tampy

- Reklama -

Bohatý sobotní program NHL nabídl jedenáct zápasů. Bodově se v nich prosadili čtyři čeští hokejisté. Nejvíce se dařilo Jakubu Voráčkovi, jenž třemi body pomohl Philadelphii k výhře 6:5 v prodloužení na ledě Dallasu. Hosté většinu utkání tahali za kratší konec a několikrát dotahovali vedení Stars, které bylo po druhé třetině dokonce dvoubrankové.
Letci však nesložili zbraně a s výrazným přispěním Jakuba Voráčka dovedli zápas do úspěšného konce. Kladenský odchovanec nejdříve v čase 54:14 z dorážky vyrovnal na 4:4 a po rychle inkasovaném gólu se dvěma asistencemi přičinil o obrat Philadelphie. Do prodloužení poslal zápas Michael Raffl, o první výhře Flyers v letošní sezóně rozhodl v přesilovce čtyř proti třem Claude Giroux. Na straně poraženého celku se nejvíce zviditelnili Jason Spezza (1+3), Tyler Seguin (0+4) a Trevpr Daley (2+0).
Nejvíce našich krajanů včera nastoupilo v utkání mezi New Jersey a San Jose. Devils jsou týmem, který má nejpočetnější českou enklávu ze všech třiceti týmů NHL, včera se ale museli obejít bez zraněného Martina Havláta. Z tria Marek Židlický, Patrik Eliáš a Jaromír Jágr se nakonec prosadil jen posledně jmenovaný, ovšem ani jeho přihrávka na gól Mikea Cammalleriho nezabránila prohře domácích 2:4. Ofenzívu Sharks dirigovali především Joe Pavelski, Logan Couture (oba 1+2) a Patrick Marleau (1+1). Tomáš Hertl vyšel naprázdno.
Ústřední postavou utkání ve Vancouveru se stal Steven Stamkos. Kanadský kanonýr podpořil výhru Tampy Bay 4:2 dvěma trefami do černého a české fanoušky může těšit, že mu v obou případech připravil střeleckou pozici Ondřej Palát. Vancouverský Radim Vrbaba v úvodních třech ligových utkáních pokaždé skóroval, tentokrát se ale neprosadil.
Gólman Niklas Svedberg vychytal své první čisté konto v NHL a měl velkou zásluhu na tom, že Boston vyhrál v Buffalu 4:0. Pětadvacetiletý Švéd zneškodnil všech 32 střel Sabres. Rozdílovou trefu vsítil v 11. minutě Dougie Hamilton a o chvíli později navýšil vedení Medvědů jejich kapitán Zdeno Chára. V polivině utkání asistoval David Krejčí u branky Toreyho Kruga. Konečnou podobu výsledku pak stanovil Carl Soderberg.
Parádní hokejový večer prožil Jaden Schwartz, jenž třemi góly a jednou asistencí dovedl St. Louis k přesvědčivému vítězství 6:1 nad Arizonou. Dvaadvacetiletý křídelník překonal strážce domácí svatyně, Mikea Smithe, jednou ve druhé a dvakrát ve třetí třetině. Svůj první hattrick v NHL zkompletoval necelé tři sekundy před závěrečným klaksonem, kdy dorážkou z bezprostřední blízkosti zužitkoval přesilovou hru. Triumf Blues vydatně podpořili také Jori Lehtera (1+2), Vladimír Tarasenko (0+3), David Backes a Alexandr Steen (oba 1+1).
NY Islanders přijeli do Consol Energy Centera s neposkvrněným štítem, všechny čtyři úvodní zápasy vyhráli, Pittsburgh zatím prohrál pouze jednou. Vyrovnanou bitvu pro sebe nakonec urvali Tučňáci v poměru 3:1. Potřebovali k tomu dvě využité přesilové hry. Ve 34. minutě zužitkoval výhodu dvou mužů v poli Jevgenij Malkin, domácí v té chvíli vyrovnávali na 1:1, protože hosté vedli od 6. minuty po brance Thomase Hickeyho. Do vedení dostal Pens o minutu později Thomas Hörnqvist, který šikovně tečoval další dělovku Malkina. Konečnou podobu dal skóre znovu Hörnqvist, který v závěru v pohodě dovezl puk do opuštěné branky Islanders.

Příští zápas v TV: Los Angeles – Minnesota, ne 19. říjen, 21:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -