- Reklama -

Voráček s Crosbym nerozhodně, Fleischmann získal bod

- Reklama -

Sidney Crosby gól, Jakub Voráček asistence. Ani po vzájemném souboji dvou adeptů na Art Ross Trophy se nic nezměnilo na tříbodové ztrátě českého útočníka ve službách Philadelphie na vedoucího kapitána Penguins. Voráček, který v předzápasových rozhovorech několikrát přesunul pozornost od své osoby na tým, ale mohl být po pennsylvánském derby spokojen. Letci zvítězili 4:1.
Z čehož vyplývá, že Crosby byl jediným střelcem Tučňáků. Když ve 4. minutě zblízka otevřel skóre, zaokrouhlil tím svůj brankový účet v NHL na 300. Mnohem aktivnější Flyers dokázali do přestávky alespoň srovnat a po ní – přestože trochu polevili v tlaku – už rozsvěceli červené světlo pouze oni.
Dvakrát se to povedlo Braydenu Schennovi, v úvodu třetího dějství při přesilovce po střílené Voráčkově přihrávce. Krátce nato se poprvé v sezóně trefil i obránce Carlo Colaiacovo.


Vstupte do světa statistik NHL


Snadným vítězstvím 5:1 nad Edmontonem stvrdili hokejisté Anaheimu zisk divizního titulu, Pacifickou divizi ovládli už potřetí v řadě. Podruhé za sebou přitom pokořili metu padesáti vítězství v sezóně, v dostizích za Prezidentovou trofejí navýšili svůj náskok na druhý Nashville na čtyři body. Třemi asistencemi se blýskl obránce Jacob Silfverberg, jednu zaznamenal Tomáš Fleischmann.
Kačeři v souboji týmů z opačných pólů západní tabulky od začátku nenechávali nikoho na pochybách, že roli favoritů se nevyhýbají. Dvakrát udeřili v první třetině, dvakrát ve druhé. V jejím závěru přišel po Nugent-Hopkinsově gólu o čisté konto Frederik Andersen, ostatních 22 pokusů kryl. Konečnou podobu dal výsledku ve 46. minutě bývalý Olejář Andrew Cogliano z trestného střílení.
Totožným výsledkem jako v Anaheimu skončil zápas v sousedním San Jose, kam zavítalo Colorado. Byl ovšem mnohem dramatičtější, poslední dva kotouče mířily do opuštěné klece Lavin. Hodně vzruchu si diváci užili především v půlce závěrečné části hry, kdy v rozmezí dvou a čtvrt minuty padly tři branky. S přihlédnutím k faktu, že žádný z aktérů nerozvlnil síť více než jednou, vybrali novináři za hlavní hvězdu večera gólmana Žraloků Alexe Stalocka, přestože musel zasahovat pouze devatenáctkrát.
Sharks si ještě mohou dělat naděje na play off, pět zápasů před koncem základní části mají na desátém místě pětibodovou ztrátu na osmý Winnipeg. Avalanche už jsou prakticky mimo hru.
Ani teoretickou šanci nemají poslední dva celky, které byly ve středu v akci. Buffalo je dlouhodobě podezíráno z toho, že mu jde víc o první místo v draftu než o sbírání bodů, zápasy s Torontem jsou ale svým způsobem derby, takže o motivaci není nouze. Ukázal to především Matt Ellis, který ve 44. minutě svojí první trefou v sezóně vystřelil Šavlím vítězství 4:3. Kanadský křídelník navíc zaznamenal asistenci, takže prožil první vícebodový večer od března 2010.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -