- Reklama -

Voráček s Girouxem dovedli Philadelphii k prvnímu vítězství

- Reklama -

Divoká přestřelka byla k vidění v sobotu na ledě American Airlines Centera. Celkových jedenáct branek rozdělily oba týmy do čtyř herních částí, včetně nastavení. Domácí Dallas vedl, pak prohrával, pak znovu vedl, nakonec se ale radovali ze dvou bodů hosté.
Bodově nejvýraznějšími postavami byli domácí Tyler Seguin (0+4), Jason Spezza (1+3) a hostující Jakub Voráček (1+2). Rozhodující branku vstřelil za Philadelphii zhruba v polovině pětiminutového prodloužení Claude Giroux. Flyers hráli přesilovku čtyři na tři a kapitán hostů se trefil přesnou ranou z levé strany.
„Jen jsem se to snažil dostat na bránu,“ přiznal Giroux vyhlášený spolu se Seguinem a Spezzou hvězdou zápasu. „Náš cíl byl posílat puk před bránu, Wayne Simmonds je dobrý na dorážkách a v těchhle věcech. Jen jsem se snažil trefit Lehtonenovy betony a nechat ho dorážet, ale nakonec to prošlo přímo.“
Philadelphia přitom prohrávala při vstupu do třetí třetiny 4:2. Třemi brankami se ji ale povedlo dohnat manko a srovnat do šedesáté minuty na 5:5. Mezi střelci hostů byl ve třetím dějství také Jakub Voráček, který u dalších dvou branek asistoval.
„Hráli jsme stupidní hokej, málo jsme se soustředili,“ zlobil se trenér domácích Lindy Ruff.
Obrat zahájil ve 49. minutě přesnou ranou v přesilovce Andrew McDonald. „Kdykoli tam dotlačíte gól, když prohráváte o několik, dá vám to určitou energii, zvlášť když nezbývá moc času,“ vysvětlil McDonald. „Myslím, že jsme si věřili navzájem, že tady tu práci dokončíme. Víme, co obnáší dostat se z takových zápasů.“
Na 4:4 srovnal v 55. minutě Voráček, který si našel odražený puk a zametl ho do sítě. Hosté však museli zdolat ještě jednu překážku. Sto sekund po Voráčkovi poslal domácí znovu do vedení Spezza. Také na tento signál ale našli Letci odpověď. Na začátku 57. minuty zavezl Voráček puk a po jeho přihrávce srovnal z otočky Michael Raffl.
„Musíme se z toho poučit, abychom věděli, jak vyhrávat jako tým,“ řekl za poražené Jason Spezza. „Jsme docela hladová parta, ale když si máme hlídat vedení, jsme někdy trochu přemotivovaní.“

Příští zápas v TV: Los Angeles – Minnesota, ne 19. říjen, 21:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -