- Reklama -

Voráček s Hanzalem: góly ano, výhry ne

- Reklama -

Dva čeští hokejisté se zapsali ve čtvrtek do střeleckých listin NHL, ani v jednom případě to ale nemělo pro jejich týmy patřičný bodový efekt. Jakub Voráček byl u dvou branek Philadelphie při porážce 3:4 v Tampě, Martin Hanzal vsítil jediný gól Arizony na Floridě. Brankář Ondřej Pavelec podržel Winnipeg v New Jersey, ale Jets prohráli na nájezdy.
Jakub Voráček už vystoupal v ligových statistikách na třetí místo, navíc má stejně bodů jako vedoucí duo Seguin – Crosby. Chvíle kladenského odchovance přišly v závěrečné třetině duelu s Lightning. Ve 47. minutě díky svému důrazu před bránou snižoval na 2:3, minutu před sirénou nahrál Michaelu Rafflovi na další kontaktní gól. Vyrovnat ale Flyers už nestihli.
Voráček byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Titul nejlepšího hráče připadl zaslouženě domácímu Stevenu Stamkosovi, autorovi dvou branek a  jedné gólové nahrávky.
Za třetího nejlepšího muže večera byl zvolen také Ondřej Pavelec. Na českého gólmana šlo v New Jersey 27 střel, proklouzla mu jen ta v podání Michaela Rydera tři a půl minuty před koncem normální  hrací doby. Pro Tryskáče velká smůla, od sedmé minuty měli po Wheelerově trefě nakročeno k vítězství. Prodlužovalo a došlo až na střílení, v nichž Jacob Josefson odvalil velký balvan tížící Devils – svěřenci Petera DeBoera se po osmnácti zápasech prohraných na nájezdy konečně dočkali bodu navíc.
Při pouhých třech zablesknutích červeného světla ve Floridě mohla mít branka Martina Hanzala z 18.  minuty při přesilovce velký význam, problém byl v tom, že nikdo z hokejistů Arizony píseckého rodáka nenapodobil. V dalším průběhu mířili do černého už jen domácí, v každé z  následujících třetin jednou. Rozhodl Scottie Upshall, kterého v 51. minutě při jeho návratu z trestné lavice našel přihrávkou Slovák Tomáš Kopecký.
Jeho krajan Marián Hossa se ve čtvrtek stal 80. hráčem v dějinách NHL, který v základní části nasbíral tisíc bodů. Chicagský útočník zaokrouhlil svoji bilanci díky brance a asistenci v zápase s Ottawou, tedy proti klubu, kde začínal svoji zámořskou kariéru. Nejprve přihrál v první třetině Jonathanu Toewsovi, poté se v čase 53:50 zapsal i mezi střelce.
Mohlo jít i o branku vítěznou, to by ovšem Mika Zibanejad nesměl o čtyři minuty později vyrovnat na 4:4. V nastaveném čase Jestřábi nevyužili Wierciochova vyloučení, ale extra bod získali díky nájezdu Patricka Sharpa.
Proto jiným soupeřům než Senators by to Hossa neměl tak snadné, hned tři maskovaní muži udrželi včera čisté konto. Nejvíce se při tom zapotil coloradský Semjon Varlamov, kterého 40krát prověřili Ostrované. Ruský brankář ale nemusel mít strach, že by jeho případná chyba poškodila mužstvo. Avalanche drželi otěže utkání pevně ve svých rukou, jak dokládá pět kotoučů, které musel zpoza svých zad lovit Chad Johnson. Poprvé v sezóně se trefil nejproduktivnější loňský nováček Nathan MacKinnon, a to hned dvakrát.
Varlamov uspěl proti jednomu z nejlepších celků aktuální sezóny, Marc-Andre Fleury z Pittsburghu vychytal loňské šampióny. Tučňáci zvítězili nad Los Angeles 3:0, jejich gólman si po 36 zákrocích připsal třicátý shutout v kariéře. Také Penguins měli mezi sebou dvoubrankového střelce, Chris Kunitz kromě toho asistoval i u zbývajícího gólu domácího výběru. Jevgenij Malkin, který dosáhl na 400. asistenci v NHL, bodoval v každém z úvodních devíti utkání sezóny.
Dvacet čtyři zásahů Bluesmana Jakea Allena ve střetnutí s Anaheimem mělo velkou váhu. Ofenzíva St. Louis, v níž chyběly čtyři stálí členové (Backes, Oshie, Stastny, Lindström), totiž vyprodukovala pouze dva góly. Ducks vyšli naprázdno poprvé od 5. února letošního roku a v tabulce celé NHL je předstihl Montreal.
Canadiens k tomu stačil bod importovaný z Vancouveru, ale můžou být vděčný i za ten. Osm minut před vypršením základní hrací doby prohrávali ještě 0:2, poté se do Millerovy sítě trefili Alex Galchenyuk a Max Pacioretty. V nastavení ale hosté doplatili na Gilbertovu nedisciplinovanost, Daniel Sedin pět sekund před návratem hříšníka na led zužitkoval bratrovu přihrávku za obranu.
Buffalu nechybí zakončovatel, Buffalu chybějí lidi schopní vůbec vystřelit. V úterý v Torontu poslali do prostoru ohraničeného třemi tyčemi deset kotoučů, včera s Bostonem jen o pět více. V tomhle ohledu je prohra 2:3 v nastavení vlastně velice slušným výsledkem. Mnohem aktivnější Bruins nakonec musí hodně děkovat Bradu Marchandovi, který v 55. minutě prodloužení zařídil tečí Erikssonovy střely a po úpravě ledu ho rozhodl ranou bez přípravy z mezikruží.
Minnesota měla stejného hrdinu v Kyleu Brodziakovi. Před vlastními fanoušky se v duelu se San Jose dvakrát ocitla v dvoubrankovém manku a útočník, který letos zatím sledoval hokej víc z tribuny než z ledu, ho v poslední třetině dokázal vynulovat. Pokaždé zafungovala jeho spolupráce s nahrávačem Thomasem Vanekem. Na samostatné nájezdy vyhráli Wild 2:1, celkově 4:3. Švýcarský nováček v dresu Sharks Mirco Müller, kterému byl minule gól překvalifikován na asistenci, se tentokrát premiérové trefy v NHL dočkal.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -