- Reklama -

Voráček s Malkinem nerozhodně, Milan Michálek skóroval

- Reklama -

Pět branek, skoro sto trestných minut, ale také přímý souboj dvojice Letců Voráčka a Girouxe s pittsburghským duem Crosby, Malkin o místa v elitní pětce kanadského bodování – to všechno nabídlo úterní pennsylvánské derby. Pokud jde o poslední položku a vlastně i celkový výsledek, dopadlo lépe pro Philadelphii. Ve čtvrté minutě nastaveného času při přesilovce rozhodl Claude Giroux dorážkou Voráčkovy střely o výhře 3:2.
Oba hokejisté Flyers si připsali po bodu, Malkin zrovna tak, Crosby vyšel naprázdno. Jakub Voráček kromě plnění svých tradičních ofenzivních úkolů ještě absolvoval bitku s Robem Scuderim. Tučňáci dohrávali bez klíčového obránce Krise Letanga, kterého v první třetině při nárazu na mantinel zranil Zac Rinaldo.
Do prodloužení dospěly včera ještě další čtyři zápasy, jedním z nich byl duel mezi NY Rangers a Ottawou. Také ten skončil výsledkem 3:2 pro domácí, který zařídil Carl Hagelin tečí Stepanovy střely. Senátorům nepomohla ani přesilovková dorážka Milana Michálka.
Český útočník skóroval v závěru druhé třetiny jen minutu po Karlssonově gólu a hosté v té chvíli vedli 2:1, krátce po návratu z kabin ale zarovnal stav Chris Kreider. Dvoubodový zisk pomohl Jezdcům k upevnění třetího místa v Metropolitní divizi.
Jejich nejbližší pronásledovatelé z Washingtonu totiž své prodloužení s Edmontonem do vítězného konce nedovedli. Máme-li být zcela přesní, sice v něm neinkasovali, ale nezvládli ideálně následné samostatné nájezdy. Ve čtvrté sérii rozhodl o druhé výhře Olejářů v řadě (jevu, který naposledy nastal začátkem listopadu!) Teddy Purcell.
Capitals budou promarněné příležitosti asi hodně litovat. Na konci 14. minuty figurovalo ve střeleckém zápise pouze dvakrát jméno Alexandra Ovečkina, ještě pět minut před sirénou vedli 4:2. Pozdější hrdina nájezdů Purcell ale snížil a Ryan Nugent-Hopkins v čase 58:53 nahozením z pravého kruhu zaskočil Bradena Holtbyho.
Hokejisté Rudých křídel hazardovali se svým dobrým jménem ještě víc. Po dvou třetinách vedli nad Minnesotou 4:1, jenže v té závěrečné se dvakrát prosadil Zach Parise a do sítě dopravil kotouč také Thomas Vanek, takže i v Detroitu se nakonec „trénovalo“ na dovednostní soutěže ASG. V nájezdech už Petra Mrázka nikdo z Divochů nepřekonal, zatímco oba domácí borci uspěli.
Mrázek napočítali 34 zákroků, vepředu byl hlavním hrdinou Henrik Zetterberg. Švédský útočník nahrál na tři góly a z posledních tří startů má bilanci 4+4. Wings mají v tabulce Východní konference jednobodový odstup od vedoucí Tampy Bay.
Lightning včera vyhráli osmé utkání před vlastními fanoušky v řadě, s jejich aktuální formou se seznámili hokejisté Vancouveru. Góly padaly až ve druhé polovině, zejména v poslední třetině, kterou po jedenácti sekundách otevřel a brankou na 4:1 do opuštěné klece uzavřel Alex Killorn.
Domácí Ben Bishop musel poprvé zasahovat až v 15. minutě proti tvrdé střele Radima Vrbaty. O čisté konto přišel ve 49. minutě, kdy se za Canucks poprvé v sezóně trefil nováček Frank Corrado. Kosatky nevyužily sedm početních výhod včetně dvou dvojnásobných.
Nejjednoznačnější průběh mělo střetnutí Chicaga s Arizonou, v němž domácí dali trenérovi Joelu Quennevilleovi dárek k 500. zápasu na jejich lavičce v podobě výhry 6:1. Dvakrát se trefil Andrew Shaw, jeho kolega Patrick Kane se díky bilanci 1+2 posunul na třetí místo ligových statistik (na Voráčka ztrácí pět bodů). Branka z úvodu druhé třetiny dostane v jeho záznamech z NHL pořadové číslo 200.
Jestřáby teď čeká sedm vystoupení na soupeřových kluzištích, v nichž budou obhajovat či vylepšovat třetí pozici v Centrální divizi. Na vedoucí Nashville ztrácejí pět bodů.
Predátoři se včera představili v Montrealu a poprvé v sezóně se jim přihodilo, že prohráli dvě utkání v řadě. Pevnou hráz v podobě uzdraveného Careyho Price prolomil ze 37 pokusů pouze Mike Ribeiro. Jenže ani Carter Hutton si během večera vyhrazeného maskovaným mužům nevedl špatně, inkasoval pouze při oslabeních. Nejprve na začátku třetí třetiny, poté v poslední minutě nastaveného času.
Jedenáctým gólem v sezóně v tu chvíli vyrovnal svůj loňský výkon obránce Habs P.K. Subban. Canadiens využili svoji sedmou přesilovku z posledních čtyř zápasů.
Souhrn úterního programu uzavírá nejpozději hraný duel, v němž Dallas přivítal Boston. Hosté se v něm chtěli soustředit na minimalizaci vyložených šancí protivníka, přesto na Tuukku Raska mířilo 37 střel. Finský gólman ovšem kromě Vernona Fiddlera, jenž nastoupil k 700. startu v kariéře, nikomu radost nedopřál.
Na gól z 27. minuty ještě do konce třetiny odpověděli Eriksson s Campbellem, cestu Medvědů za 56. bodem (zaručuje jim slušný náskok v bitvě o poslední postupové karty na východě) korunoval v poslední třetině při přesilovce Dougie Hamilton. David Pastrňák odehrál na křídle Krejčího formace jedenáct minut.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -