- Reklama -

Voráček snížil náskok Crosbyho, Plekanec třemi body přispěl k výhře Montrealu

- Reklama -

Jakub Voráček vyšel vítězně ze souboje s nejproduktivnějším hráčem dosavadního průběhu letošní sezóny NHL Sidneym Crosbym. V nedělním utkání proti Pittsburghu pomohl kladenský rodák Philadelphii brankou a asistencí k výhře 4:1, kapitán Penguins se bodově neprosadil. Český útočník zaznamenal v 79 utkáních 79 bodů a na lídra tabulky produktivity teď ztrácí dva body. Flyers i Penguins zbývá odehrát do konce základní části tři utkání. Voráček má na kontě 57 asistencí, díky kterým se dělí o vedení mezi nahrávači se Švédem Nicklasem Bäckströmem z Washingtonu.


Vstupte do světa statistik NHL


Do zápasu lépe vstoupili hosté. V 17. minutě otevřel skóre americký centr Brandon Sutter, jenž potrestal vyloučení Michaela Raffla. Ovšem víc puků gólman Steve Mason za svá záda nepustil. Dohromady si připsal 46 bezchybných zákroků a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. V čase 19:18 zavelel k obratu Voráček.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Český forvard se prosadil ranou bez přípravy z hranice pravého kruhu a vyhnal z trestné lavice Daniela Winnika. V 33. minutě si Voráček při hře v početní výhodě připsal asistenci u rozdílové trefy Braydena Schenna (1+2). Další dva zásahy do černého přidali domácí v závěru utkání. V čase 55:05 mířil přesně Ryan White a necelých deset sekund před koncem – jak jinak než v přesilovce – pojistil triumf Flyers Michael Del Zotto.
Tomáš Plekanec přispěl gólem a dvěma asistencemi k vítězství Montrealu 4:1 na ledě Floridy. Dvaatřicetiletý rodák z Kladna v 7. minutě v přesilovce svým jubilejní 200. gólem v základní části NHL (odehrál 759 utkání, 24. branka v sezóně) otevřel skóre zápasu, následně přihrál na druhý a třetí gól Canadiens, kteří vyhráli nad Panthers čtyři z pěti letošních vzájemných zápasů.
Montreal prolomil sérii tří proher i díky Parenteauovi a Priceovi. Prvně jmenovaný si vylepšil letošní statistiky o gól a asistenci, Price zneškodnil 24 z 25 střel, překonal ho pouze talentovaný obránce Aaron Ekblad. Radost z výhry kalí Habs zranění jejich nejproduktivnějšího hráče Maxe Paciorettyho, který odehrál pouze tři střídání (1:59).
Hokejisté Washingtonu zdolali Detroit a definitivně si zajistili účast v play off. Základním stavebním kamenem úspěchu Capitals byl brankář Braden Holtby, který kryl 35 střel. Recept na něj našel jen Darren Helm, jenž v 33. minutě snižoval na konečných 1:2. U obou branek mužstva z hlavního města USA byl Mike Green. Kanadský obránce nejprve asistoval u trefy Jevgenije Kuzněcova a v úvodu druhé třetiny vstřelil vítězný gól. Od osmé prohry v posledních jedenácti zápasech nezachránil Red Wings ani český gólman Petr Mrázek, jenž předvedl 26 úspěšných zákroků.
Zranění Maxe Paciorettyho

Po deseti vynechaných zápasech vinou zranění v dolní části těla se do sestavy Toronta vrátil kanadský centr Peter Holland a hned dal o sobě vědět. V nočním duelu proti Ottawě nejprve přihrál na gól Jamese van Riemsdyka a v sedmé sérii penaltového rozstřelu potom rozhodl o výhře Maple Leafs 3:2. Senators jsou v tabulce Východní konference NHL na devátém místě s dvoubodovou ztrátou na Boston, který drží poslední postupovou pozici.
Olli Jokinen vstřelil svůj první gól po přestupu z Toronta do St. Louis a rozhodl o výhře svého týmu 2:1 nad Chicagem. Rodák z Kuopia překonal brankáře Coreyho Crawforda v 36. minutě, kdy navázal na vyrovnávací trefu spoluhráče Davida Backese. Výborný výkon předvedl Jake Allen, gólman hostujícího týmu zastavil 38 puků a inkasoval pouze z hokejky Krise Versteega. Díky třetí výhře v řadě se Blues posunuli do čela Centrální divize a jsou druzí v Západní konferenci. Na vedoucí Anaheim ztrácí dva body.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -