- Reklama -

Voráček střílel a nahrával, Flyers porazili Pittsburgh poosmé v řadě

- Reklama -

Hokejisté Philadelphie už jsou sice mimo hru o play off, ale hodlají svoje poslední zápasy v základní části dohrávat se ctí. Zvláště, když se jedná o souboje s rivaly z Pittsburghu, které v neděli večer porazili už poosmé v řadě, tentokrát 4:1. Gólem a přihrávkou se na tom podílel i český útočník Jakub Voráček.


Vstupte do světa statistik NHL


Pittsburgh si komplikuje situaci, protože na dálku bojuje o místo v play off s Bostonem a Detroitem o postup z Východní konference. „Pořád mají o co hrát a my jsme šťastní, že jsme jim body sebrali. Naše naděje už sice padly, ale to neznamená, že to nemůžeme zkomplikovat ostatním,“ řekl po zápase brankář Flyers Steve Mason, jenž si připsal 46 zákroků a kapituloval jen jednou.
V 17. minutě Masona v přesilové hře Penguins zaskočil Brandon Sutter, když jej bleskově překonal u jeho pravé tyčky. Domácí odpověděli za tři minuty a také v přesilovce – Voráček dostal do pravého kruhu pro vhazování přihrávku od obránce Streita a bez přípravy propálil všechno, co mu stálo v cestě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Stejná dvojice byla i u vedoucí branky v polovině zápasu a opět v početní výhodě. Voráček tentokrát na pozici „falešného beka“ přihrával před branku, kde puk tečoval Brayden Schenn, kotouč vyletěl do vzduchu a zapadl za záda brankáře Thomase Greisse. Spalling mohl krátce poté vyrovnat, ale trefil jen tyčku domácí branky.
A stejně dopadl ve třetí třetině Jevgenij Malkin, kterému Comeau naservíroval puk před zcela opuštěnou branku, jenže po střele ruského forvarda znovu jen zazvonila branková konstrukce. Góly tak stříleli Flyers. Sean Couturier objel branku a Ryan White po jeho přihrávce zvyšoval na 3:1.
Deset vteřin před koncem zápasu navíc domácí využili i třetí ze čtyř nedělních přesilovek, tentokrát se prosadil obránce Michael Del Zotto. Philadelphia porazila Pittsburgh podruhé v týdnu, ve středu vyhrála na jejich ledě po stejném výsledku. „Byla pro nás velká motivace znovu je porazit a ztížit jim jejich život,“ liboval si útočník Couturier.
„Asi si umíte představit, jak moc nemáme Penguins rádi,“ přidal se jeho spoluhráč White. „Je paráda porazit je dvakrát v jednom týdnu. Jsme teď v situaci, kdy jediné o co hrajeme, je ztížit to těm ostatním týmům. Pár jejich kluků před týdnem tvrdilo, že kráčí do play off a že postoupí, no tak uvidíme,“ ušklíbl se forvard Flyers.
„Je frustrující, když máte zápas pod kontrolou a stejně ho nedokážete vyhrát. Měli jsme tak mnoho šancí,“ litoval po zápase kapitán Penguins Sidney Crosby. „Tenhle zápas jsme měli ve svých rukách. Hráli jsme dobře a měli bodovat, když jsme měli tolik střel. Musíme bojovat dál, čeká nás další velký zápas,“ dodal Sutter. V úterý hraje Pittsburgh s Ottawou.
Duel mezi oběma rivaly byl poslední v kariéře pro rozhodčího Paula Devorskiho, který rozhodoval zápasy NHL dlouhých 26 let. Za tu dobu odřídil 1594 utkání slavné soutěže základní části a dalších 197 v play off, pískal i na olympijských hrách 2006 a 2010. V nedělním zápase mu navíc jako čárový sudí pomáhal jeho bratr Greg.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -