- Reklama -

Voráček svou první trefou v sezóně zařídil vítězství Flyers, Krejčí vsítil rozdílový gól Bostonu

- Reklama -

Dva čeští hokejisté se v sobotních utkáních NHL zapsali do střelecké listiny. Jakub Voráček ukončil po šestnáctizápasovém čekání na gól a svou první trefou v sezóně rozhodl o vítězství Philadelphie na ledě Caroliny 3:2 v prodloužení. David Krejčí osmým přesným zásahem v ročníku pomohl Bostonu k výhře 3:1 nad Detroitem.
Voráček se prosadil v čase 60:37, kdy před brankou Hurricanes přesměroval střílenou přihrávku Michaela Del Zotta za záda kanadského gólmana Cama Warda. Triumf Flyers podpořil kladenský odchovanec i asistencí u branky Lukea Schenna a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Letci museli v Raleighu dohánět dvoubrankové manko. Utkání poslal do prodloužení až v 57. minutě Wayne Simmonds.
Boston o svém vítězství rozhodl ve druhé třetině, během níž si vytvořil vedení 3:0, na které hosté už nestačili adekvátně reagovat. V čase 27:18 otevřel skóre Patric Bergeron, jehož prudký švih z hranice pravého kruhu Petr Mrázek nedokázal zkrotit a forvard Bruins dorazil kotouč do sítě. O čtyři minuty později překonal českého gólmana Krejčí.
Rodák ze Šternberka si po levé straně najel do útočného pásma, povedenou kličkou obelstil Jakuba Kindla a v pádu poslal puk mimo dosah Mrázkovy vyrážečky. V závěru třetiny navýšil náskok Medvědů Torey Krug. Hosté našli recept na Tuukku Raska až ve 47. minutě. Konečnou podobu výsledku stanovil Justin Abdelkader.
Utkání v Nashvillu začal Ondřej Pavelec na střídačce Winnipegu, ale do hry se dostal už ve 13. minutě, kdy vystřídal Michaela Hutchinsona, který třikrát inkasoval ze sedmi střel. Ovšem ani Pavelec nedokázal zabránit střeleckým výpadům aktivně hrajících domácích.
Predátoři vyslali na osmadvacetiletého rodáka z Kladna 27 puků a čtyři z nich dorazily na místo určení. Dvěma góly se o debakl Jets přičinil Calle Järnkrok, Seth Jones a Craig Smith si vylepšili statistiky o jednu branku a dvě asistence. Pekka Rinne potřeboval na druhý shutout v ročníku 20 bezchybných zákroků.
Hodně frustrovaní musí být po včerejšku také hokejisté Montrealu. Potupnou porážku v poměru 1:6 jim před domácím publikem uštědřily Laviny z Denveru. Na ledě v Bell Centre řádila především nově sestavená první útočná formace Colorada (suspendovaného Landeskoga nahradil na levém křídle Michail Grigorenko), která se postarala o čtyři branky.
Nathan MacKinnon vstřelil dvě branky a na jednu přihrál, tři body zaznamenali i jeho spoluhráči Matt Duchene a Michail Grigorenko (oba 1+2). Reto Berra se o třetí venkovní výhru Avs v řadě zasloužil devětatřiceti bezchybnými zákroky, o čisté konto ho v polovině zápasu připravil Brendan Gallagher, asistenci si připsal Tomáš Plekanec.
Z našich krajanů se v nočních zápasech National Hockey League zviditelnili také Tomáš Hertl (San Jose), Roman Polák (Toronto) a Martin Hanzal. První dva jmenování se přihrávkou podíleli na vítězných brankách svých týmů. Asistence Martina Hanzala na vítězství Arizony nestačila.
Výsledky z 14. listopadu
Video: sestřihy z utkání – 14. listopad
České góly: sobota 14. listopadu

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -