- Reklama -

Voráček už je druhý ve statistikách, Mrázek udržel nulu. Ducks a Preds jsou v play off

- Reklama -

Jakub Voráček dva body, Sidney Crosby ovšem tři. Jenže John Tavares s Alexandrem Ovečkinem vyšli naprázdno, což v souhrnu znamená, že poslední březnové sobotní odpoledne přiblížilo útočníka Philadelphie vedoucí příčce statistik NHL, která mu kdysi patřila. Na vedoucího kapitána Pittsburghu ztrácí český hokejista dva body, stejný je jeho náskok před třetím Tavaresem.
Voráček přihrál na obě branky Flyers, které domácí mužstvo v souboji se San Jose vstřelilo, navíc proměnil samostatný nájezd. Ke spokojenosti mu chybělo jediné, aby se stejně vedlo i jeho spoluhráčům. Po nerozhodném výsledku 2:2 zařídil Žralokům extra bod Brent Burns v páté sérii.
Sharks v zápase dvakrát vedli. Na jejich gól stihli Letci zareagovat rychle, na přesilovkovou trefu Joe Pavelskiho ze závěru prvního dějství odpověděli až po dvaatřiceti minutách – rovněž při početní výhodě, když Voráček našel v levém kruhu volného Claudea Girouxe.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rovněž Crosby byl na ledě u všeho důležitého, co Tučňáci proti Arizoně předvedli. V Consol Energy Center se na gól čekalo až do 45. minuty, na úspěch domácích ještě o tři minuty déle. Potom ale Penguins překonali Mikea Smithe třikrát v rozmezí 248 sekund. Jejich lídr nejprve dvě akce připravil a poté tečí Pouliotovy střely trestal Stoneovo vyloučení. Kojoti následně už jen korigovali na 3:2.
Pittsburgh s uzdravenými Malkinem a Hörnqvistem v sestavě přeskočil na druhém místě Metropolitní divize Ostrovany, ale jen díky nižšímu počtu odehraných utkání. Oba celky jsou srovnány na 93 bodech.
Islanders s Michalem Neuvirthem mezi tyčemi podlehli před vlastními fanoušky 2:3 Anaheimu, který si tak definitivně zajistil vstupenku do vyřazovacích bojů. Výhra byla kolektivním dílem, žádný ze sedmi bodujících hokejistů Ducks se nemohl vyvyšovat nad ostatní.
Za newyorský celek se letos popáté trefil slovenský obránce Lubomír Višňovský, jenž teprve podruhé v sezóně bodoval ve dvou startech po sobě. Islanders v posledních sedmi domácích vystoupení získali pouhý bod.

Druhému z českých gólmanů, kteří byli odpoledne v akci, se dařilo lépe… mnohem lépe. Detroitský Petr Mrázek zamkl vrátka před všemi hráči Tampy Bay, při čtvrtém shutoutu v kariéře mu napočítali 23 zákroků. Wings se od protivníka odpoutali v prostředním dějství, kdy rozsvítili červené světlo třikrát během necelých čtyř minut. Čtvrtý gól padl do opuštěné klece.
Rudá křídla, v jejichž řadách už nechyběl uzdravený Pavel Dacjuk, porazila Blesky v této sezóně poprvé ze čtyř pokusů. V tabulce Atlantické divize dělí oba rivaly (Lightning jsou druzí, Wings třetí) sedm bodů, ale svěřenci Mikea Babcocka mají dvě utkání k dobru.
Čtvrtý je Boston, minimálně do odehrání večerních zápasů. Pokud by se Medvědi dostali do play off jako vlastníci druhé divoké karty, mohli by se v úvodním kole utkat s NY Rangers – a sobota ukázala, že by měli určitou šanci na úspěch. Zvláště pokud budou mít ve svých řadách Milana Lucice, kterému stačilo deset minut, aby dvakrát překonal Henrika Lundqvista. V prvním případě byl na počátku celé akce David Pastrňák.
Švédský gólman vracející se do sestavy po skoro dvouměsíční zdravotní pauze inkasoval celkem čtyřikrát, jeho protějšek Tuukka Rask vůbec. Abychom vás však nemátli, Rask na začátku druhé třetiny odstoupil kvůli zranění a náhradníka Niklase Svedberga Jezdci dvakrát překonali.
V úvodu jsme psali o postupu Anaheimu, do vyřazovacích bojů ho ze Západní konference určitě doplní také Nashville. Hokejisté z Tennessee si v první třetině otevřeli střelnici v americké metropoli a do kabin odcházeli s vedením 3:0, což byla především zásluha nejlepšího nováčka Filipa Forsberga (1+2). Nepatřil on kdysi Washingtonu? Capitals ovšem nesložili zbraně, minimálně ne Troy Brouwer, autor dvou gólů z prostřední části hry.
V dalším průběhu padlo na každé straně po jedné brance. Washington je dalším z potenciálních soupeřů Rangers pro play off, ve Východní konferenci je sedmý. V neděli odpoledne si oba týmy mohou vyzkoušet, co by vzájemný duel obnášel.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -