- Reklama -

Voráček znovu bodoval a v tabulce ligové produktivity se posunul na druhé místo

- Reklama -

Český útočník Jakub Voráček opět skóroval, Philadelphia podruhé za sebou vyhrála, Carolina zůstává beznadějně poslední v tabulce Východní konference. Toliko nejdůležitější informace, které nám přineslo dnešní utkání mezi Philadelphií a Carolinou. Letci si v první půlhodině zápasu vytvořili komfortní náskok 5:1, který v dalším průběhu utkání už jenom kontrolovali.
Směr, jakým se bude toto utkání ubírat, byl určen již v první minutě. Třetí formace Letců vytvořila zmatek před brankovištěm Antona Chudobina, puk se dostal k Seanu Couturierovi a ten na několikátý pokus nakonec procpal kotouč za záda ruského gólmana. Dvaadvacetiletý Kanaďan bodoval po šesté v řadě, čímž dorovnal svoji nejdelší sérii ze sezóny 2011-2012, kdy patřil ještě mezi nováčky NHL.
Jakub Voráček dal o sobě poprvé vědět na začátku deváté minuty, kdy prudkou střelou otestoval Chudobinovy reflexy. Český forvard vypálil za zápas celkem šestkrát, v tomto ohledu byl jednoznačně nejaktivnějším hráčem na ledě. Ovšem na bodový zápis si musel počkat do druhé třetiny.
Ale ještě v té první dokázala Philadelphie navýšit své vedení. Zasloužil se o to Wayne Simmonds, který dělovkou z pravého kruhu pro vhazování propálil Chudobina. Velkou podíl na této brance měl jeho kolega Brayden Schenn, který na sebe navázal oba obránce Hurricanes.
Plamen naděje rozdmýchal pro hosty kapitán Eric Staal, který na začátku prostředního dějství snížil na 1:2. Kanadský útočník dostal puk do jízdy ve středu hřiště, prohnal se kolem obránce Lukea Schenna, obkroužil brankoviště a zametl puk k pravé tyči dříve, než u ní přistál Masonův beton.
Jenže pak se iniciativy znovu chopili domácí a na branku Hurikánů se valila jedna útočná vlna za druhou. Ve 25. minutě přišla chvíle pro Jakuba Voráčka. Flyers měli výhodu přesilovky a dokonale rozebrali obranu hostí, takže českému útočníkovi stačilo, aby přihrávku Wayne Simmondse zametl do poloprázdné branky. Chudobin se marně přesouval od tyče k tyči, aby zabránil nejhoršímu.
O chvíli později musel znovu sklopit hlavu, to když ho svojí premiérovou trefou v NHL překonal dvacetiletý Scott Laughton. Rodák z Oakville dostal puk na útočné modré, prohnal se kolem bránících hráčů hostí a s pomocí levé tyče dostal puk do branky. Jeho gól padl jen dvě a půl minuty po Voráčkově trefě, a to měli Letci v mezidobí ještě další dvě „gólovky“.
Všeobecnou anarchii v defenzívě Caroliny zužitkovali domácí hráči i pár vteřin poté, co se zápas přesunul do své druhé poloviny. Voráček přihrával, Claude Giroux střílel a Michael Raffl, který byl zcela volný před brankou Canes, pohodně zametl kotouč do brány. V čase 30:05 vedl domácí tým již 5:1, z toho tři góly vstřelil během posledních pěti minut.
Zápas se tak dohrával v poměrně ležérním stylu. Domácím stačilo to, co mají, a hosté zase nebyli schopni reagovat na katastrofální první polovinu utkání.
Trenéři Flyers tak dali vydechnout Jakubu Voráčkovi, který strávil na ledě jen něco přes 13. minut. Přesto si připsal gól a asistenci, byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu a v tabulce ligové produktivity mu s 37 body patří druhá příčka.
Jeho tým si připsal třetí výhru v posledních čtyřech zápasech, nicméně Philadelphii stále patří až 13. místo v tabulce konference. Ovšem Hurricanes jsou na tom ještě hůře. Patří jim poslední místo na východě a na nejbližší týmy už ztrácejí pět bodů. Tato propast se může dnes v noci ještě prohloubit, pokud budou mužstva Buffala a Columbusu úspěšná.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -