- Reklama -

Jakub Voráček byl ve Philadelphii zvolen sportovcem roku

- Reklama -

Český hokejový útočník klubu Philadelphia Flyers Jakub Voráček se cesivnhl-logo-150x150-3dočkal v místě svého působiště velmi prestižního ocenění. Ve městě bratrské lásky jej žurnalisté vyhlásili sportovcem roku napříč všemi profesionálními soutěžemi.
Cena pro nejlepšího sportovce Philadelphie nazvaná Outstanding Philadelphia Pro Athlete of the Year Award mu byla udělena 1. února na slavnostní večeři v Crown Plaza Philadelphia Sports Writers´Association (PSWA).
„Je to něco velkého a jsem z toho nadšený,“ říkal český útočník v listopadu poté, kdy se o ocenění dozvěděl. „Je to skvělý pocit. Abych byl upřímný, někdy není snadné uspokojit média ve Philadelphii,“ dodal, že si uznání od novinářů velmi považuje.


„Je to výjimečná cena a jsem nadšený,“ prohlásil nyní k výjimečnému uznání český reprezentant. „Ve Philadelphii je řada skvělých sportovců. Být vybrán ze čtyř hlavních sportů Philadelphie je obrovská čest, hodně to pro mne znamená. Nikdy bych toho nedosáhl bez svých spoluhráčů. To oni si zaslouží kredit,“ nesobecky přisoudil zásluhy celému svému týmu.
Každoroční PSWA galavečeře se koná již od roku 1904 a na seznamu držitelů této ceny jsou například baseballové legendy Babe Ruth, Sandy Koufax, Lou Gehrig a Joe DiMaggio, basketbalista Wilt Chamberlain, boxeři Muhammad Ali, Joe Frazier a Evander Holyfield, atlet Carl Lewis nebo pilot formule 1 Mario Andretti. Z hokejistů dostali tuhle cenu před Voráčkem Bobby Clarke, Eric Lindros, Bobby Orr, Wayne Gretzky či Claude Giroux.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -