- Reklama -

Voráčkova prognóza se naplňuje, Letci se vrátili do boje o play off

- Reklama -

„Před koncem základní části nás čeká ještě 34 zápasů. Musíme jich vyhrát alespoň 25,“ prognostikoval před měsícem český útočník Jakub Voráček, když se po skončení All-Star víkendu chystal na další utkání Philadelphie.
Rodák z Kladna sice za tu dobu přišel o korunu nejproduktivnějšího hráče NHL, nicméně jeho mužstvo chytlo druhý dech a ve spojení s chabými výkony Medvědů z Bostonu se Letci rázem vrátili do bojů o postupové pozice do play off.
Philadelphie si za posledních 12 utkání připsala sedm vítězství, v dalších čtyřech střetnutích pak vybojovala alespoň bod za prohru v nastaveném čase nebo po samostatných nájezdech. Počínaje 27. lednem tak Flyers nebodovali pouze v domácím zápase proti Columbusu, když prohráli 2:5.
„Obvykle potřebujete 95 bodů na postup do play off, možná ještě více. Snažíme se postupovat malými krůčky zápas od zápasu a dostat se právě na tuto hranici. Na osmou příčku teď ztrácíme čtyři body. Dobře víme, jaké jsou naše vyhlídky. Prostě musíme zatnout zuby a bojovat. Všechna utkání budou podobná tomu dnešnímu (proti Capitals) – výsledky 2:1, 3:2, po prodloužení, po nájezdech. Musíme odvádět poctivé výkony a hrát kompaktně jako tým,“ řekl Voráček těsně po skončení nedělního domácího duelu s Washingtonem, ve kterém jeho mužstvo zvítězilo 3:2.
Český forvard přispěl k triumfu Letců dvěma asistencemi, včetně přihrávky na rozhodující branku obránce Michaela Del Zotta. Voráček se vyznamenal i den předtím, když proměněným nájezdem srazil na kolena nejlepší tým NHL, Predátory z Nashvillu.
Pětadvacetiletý útočník posbíral již 63 bodů a v tabulce ligové produktivity mu patří třetí příčka s těsnou ztrátou na Nicklase Bäckströma a vedoucího Patricka Kanea. Už nyní tak překonal své kariérní maximum z předchozí sezóny (62 bodů) a to má před sebou ještě dalších 22 zápasů.
Jak se v nich Letcům povede, to nám odhalí až nadcházejících šest týdnů. Nicméně situaci mají rozehranou daleko lépe, než tomu bylo ještě v polovině ledna, kdy ztráceli na postupové příčky propastných 13 bodů. Jejich šance na play off budou výrazně definovat i výsledky Floridy a Bostonu, jelikož celé trio týmu od sebe dělí pouze čtyři body.
„Celou sezónu jsme mluvili o tom, že tento tým má dostatečně kvality na to, aby se vyšplhal tabulkou na lepší příčky. Pouze jsme potřebovali najít správný herní rytmus. Za poslední měsíc jsme našli způsob, jak vyhrávat zápasy, což je samozřejmě důležitý faktor. Zlepšily se výkony speciálních formací, dokázali jsme uhrát pár vítězství v samostatných nájezdech. A v tomto trendu musíme nadále pokračovat,“ dodal Voráček.
Foto: Bridget Samuels
https://www.youtube.com/watch?v=vfQ8Rv5i7vo

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -