- Reklama -

Vrbata a spol. ukončili domácí neporazitelnost San Jose. Oilers konečně utnuli dlouhou sérii porážek

- Reklama -

San Jose bylo před zápasem s Vancouverem pasováno do role mírného favorita. Papírové předpoklady se však nenaplnily. I druhý vzájemný souboj dvou rivalů Pacifické divize v letošní sezóně skončil triumfem svěřenců trenéra Willieho Desjardinse. Canucks včera v aréně SAP Center vyhráli 3:1 a uštědřili soupeři první domácí porážku po téměř pěti týdnech. Předtím naposledy Žraloci na svém ledě podlehli 26. listopadu Calgary.
První změny na světelném ukazateli skóre se diváci dočkali ve 4. minutě, kdy se podruhé v ročníku trefil mezi tři tyče devatenáctiletý nováček soutěže Bo Horvat. V úvodu druhé části hry zvýšil vedení Canucks Jannik Hansen. O 91 sekund později zahřmělo také na druhé straně. Kontaktní branku Žraloků vsítil zkušený centr Joe Thornton, když proměnil trestné střílení.
Naděje domácích na obrat ale netrvala moc dlouho. V čase 27:09 uzavřel střelecký účet zápasu forvard Vancouveru Radim Vrbata. Mladoboleslavský rodák překonal Alexe Stalocka prudkým švihem z levého kruhu pro vhazování. Hokejisté San Jose se tak museli smířit s první porážkou na domácím ledě po sérii osmi výher.
Hokejisté Edmontonu porazili Los Angeles 3:2 po samostatných nájezdech a utnuli šňůru devíti porážek. Oilers byli blíž k vítězství už v základní hrací době. V posledních deseti minutách si však nedokázali pohlídat dvoubrankový náskok, o který se zasloužili Matt Hendricks a Ryan Nugent-Hopkins.
V čase 50:02 umazal nulu na kontě Bena Scrivense zadák Drew Doughty a v 58. minutě zužitkoval přesilovou hru Jake Muzzin. Zápas tak dospěl do prodloužení a následně také do nájezdů, ve kterých byli nakonec úspěšnější domácí, když v závěru 4. série rozhodl David Perron, jediný úspěšný exekutor večera.
Po měsíční pauze dostal náhradní gólman Montrealu Dustin Tokarski přednost před Careym Pricem a za důvěru se odměnil výborným výkonem. V rozhodujících okamžicích zápasu proti Floridě byl oporou Canadiens a inkasoval pouze jeden gól, když ho necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby překonal Nick Bjugstad. Dvaadvacetiletý centr se prosadil střelou z mezikruží a zachránil tím Panterům alespoň bod za remízu 1:1 po šedesáti minutách.
Montreal vedl v Sunrise od 39. minuty po brance Brendana Gallaghera. Rozuzlení dramatické podívané musel přinést až penaltový rozstřel. Jediným úspěšným střelcem v něm byl P.A. Parenteau. Kanadský hokejista vyzrál na Luonga v úvodu třetí série ranou na lapačku. Pětadvacetiletý Tokarski lapil 36 puků i všechny tři nájezdy Panthers a byl zvolen nejlepším hráčem utkání.
Velmi povedený zápas odehrál kanadský zadák Shea Weber, jehož dvě trefy orámovaly vítězství Nashvillu 3:2 nad St. Louis. Blues sice na jeho první branku odpověděli trefami Chrise Butlera a T.J. Oshieho, u obou asistoval David Backes, domácím se ale ve zbývajícím průběhu podařilo otočit zápas na svou stranu. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny vyrovnal Gabriel Bourque (1+1) a v polovině třetího dějství se při vlastním oslabení připomněl Weber.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -